Ελαφρύ πιάτο με λίγες θερμίδες και φανταστική γεύση!

Υλικά:

15ml σιρόπι σφενδάμου

60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

20ml σάλτσα Sriracha

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα μαύρο πιπέρι

1 πρέζα σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε όλα τα υλικά για 1 λεπτό.

Για τα καρυδιά πεκάν

5ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 10ml σιρόπι σφενδάμου 1 πρέζα αλάτι 1 κουταλάκι πικάντικη κανέλα 20g καρυδιά πεκάν

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι, το σιρόπι, το αλάτι και την κανέλα μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Προσθέστε τα πεκάν και καραμελώστε τα.

Για τη σαλάτα

130 γραμμάρια Μαρούλι Λόλα 100 γραμμάρια iceberg 20g παντζάρια 200 γραμμάρια κοτόπουλο σχάρας 30γρ κατσικίσιο τυρί Μια χούφτα ντοματίνια

Εκτέλεση:

Πλύνετε, και κόψτε τα μαρούλια σε μικρά κομμάτια. Κόψτε τα παντζάρια και το κοτόπουλο σχάρας σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα πιάτο, στρώστε τα φύλλα μαρουλιού, το ψητό κοτόπουλο, και προσθέστε το κατσικίσιο τυρί. Τέλος, γαρνίρετε με ντοματίνια, τα παντζάρια και τα καραμελωμένα πεκάν και την σως.

govastileto.gr