Τι εννοούσε ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο εναρμονισμός του καταστατικού με αυτό της FIBA αλλά και ομάδες που έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για την Basket League. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Τα όσα ειπώθηκαν περί της νέας κατάστασης που αναμένεται στην Basket League προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων κι ερωτηματικών.

Η αλήθεια είναι ότι η Basket League οδεύει προς μια νέα εποχή, που δε θα είναι ευχάριστη για αρκετές ομάδες. Από τις 15 Μαρτίου σας είχαμε ενημερώσει ότι από τη νέα αγωνιστική περίοδο το καταστατικό της ΕΟΚ θα εναρμονιστεί με αυτό της FIBA. Ότι δηλαδή ξεχνάμε τις χάρες με τα ban και όποια ομάδα έχει χρέη, πολύ απλά δε θα μπορεί να κάνει ΚΑΜΙΑ μεταγραφή.

Επί σειρά ετών η FIBA έκανε τα «στραβά μάτια» και η ΕΟΚ ΠΑΡΑΤΥΠΑ διευκόλυνε τα σωματεία με ban ώστε να μπορούν να κάνουν μεταγραφές παικτών, αρκεί το LoC τους να βρισκόταν στην Ελλάδα.

Πλέον αυτό σταματά και περνάμε σε μια νέα κατάσταση. Που πιθανότατα θα επιφέρει πολύ μεγάλες αλλαγές στον ΕΣΑΚΕ αλλά και στην Basket LeagueΚι αυτό ακριβώς εννοούσε ο Βαγγέλης Λιόλιος σε πρόσφατη τοποθέτησή του κατά τη Γ.Σ.

Η καινοτομία πάντως έχει να κάνει ότι εφόσον μια ομάδα αδυνατεί να λύσει το θέμα με τα ban τότε για την αντικατάστασή της θα δοθεί wild card. Και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ήδη υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις από ομάδες που βλέπουν μπροστά τους την προοπτική συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία.

Η μια ομάδα- σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- είναι από την Κεντρική Ελλάδα (θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αν προχωρήσει, να βρεθούν μαζί με Λάρισα και Καρδίτσα) ενώ υπάρχουν δύο ομάδες από νησιά και άλλη μια εντός Αττικής και από «εύπορο» Δήμο.

Ήδη έχουν συγκεντρώσει όσα χρειάζονται προκειμένου- αν παρουσιαστεί η ευκαιρία- να παρουσιαστούν πανέτοιμες.

Υπάρχει επίσης μια άλλη πληροφορία που αναφέρει την επιστροφή ενός παράγοντα, που υπήρξε κατά το παρελθόν ιδιοκτήτης ομάδας (εκτός Αττικής) κι ετοιμάζεται να επανέλθει και να επαναδραστηριοποιηθεί στην Basket League. Και σε ομάδα εντός Αττικής.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το καλοκαίρι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Πηγή