Τη μάνα Μικρασιάτισσα που άφησε πίσω τον τόπο της και πήρε τον δρόμο της προσφυγιάς, απεικονίζει ένα γκράφιτι που δημιουργήθηκε σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο. 

Η περιοχή είναι μία από αυτές που εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και που μέχρι σήμερα διατηρούν τα έθιμα και το δέσιμο με τον τόπο των προγόνων τους. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αρτεμισία» Ελένη Ασπετάκη, ανέφερε ότι η πρωτοβουλία για να δημιουργηθεί αυτό το γκράφιτι, ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τις δράσεις που γίνονται φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Με αφορμή τα 100 χρόνια και επειδή οι επετειακές εκδηλώσεις έχουν μία ευρύτερη απήχηση, μέσα στην λίστα των δράσεων για τον εορτασμό, συμπεριλάβαμε την αποτύπωση με γκράφιτι μιας εικόνας που θυμίζει τη Μικρασιατική Καταστροφή, την οποία ο περαστικός μπορεί να δει. Μια εικόνα που τονίζει την καταγωγή μας, το συναίσθημα που νιώθει κανείς γυρίζοντας στο παρελθόν και τις ρίζες του» ανέφερε η κ. Ασπετάκη.


cnn.gr