«Είμαι καλά, απλώς ήταν λίγο σοκαριστικό. Όλα έγιναν, επειδή είχα μαύρα τα νύχια μου βαμμένα», είπε αρχικά ο Ιάσονας Μανδηλάς.

«Ήταν 9 το βράδυ. Μόλις είχα τελειώσει την πρόβα μου για το pride γιατί θα εμφανιστώ στο pride. Ήμουν στο μετρό του Περιστερίου, και είπα να πάρω πρώτα κάτι να φάω. Κάθομαι και παίζω με το κινητό μου και με πλησιάζουν τρία 14χρονα, 1.69 το πολύ, 50 κιλά με το τσιγάρο. Με ρωτάει ο ένας γιατί έχω βαμμένα νύχια και

του απαντάω, “Γιατί έτσι μου αρέσει. Πειράζει κανέναν;”

Μου λέει, “κοίτα τα δικά μου, τα δικά μου είναι αντρίκια” και του απαντάω, “τα δικά μου είναι αδερφίστικα, τι να κάνουμε, έτσι μου αρέσουν”»,  είπε στη συνέχεια ο Ιάσονας Μανδηλάς.

«Κάποια στιγμή ήρθε μια κυρία που με αναγνώρισε και είχε δει και το coming out μου τον Δεκέμβρη και ήξερε την ιστορία μου. Σηκώνονται φεύγουν. Τραβάω εγώ ένα βίντεο με το κινητό μου για να πω σε όσους με ακολουθούν ότι πρέπει να προσέχουν γιατί ακόμα και σε μια πλατεία στις 9 το βράδυ μπορεί κάποιος να τους επιτεθεί. Μου ζήτησαν να τους δείξω το κινητό μου, τους είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση.

Φεύγω, κατεβαίνω τις σκάλες, ο ένας με έφτυσε από πάνω. Τρέχουν από πίσω. Ο ένας με τράβηξε από την τσάντα, προσπάθησα να τον αποφύγω και ο άλλος μου έριξε μπουνιά στη μούρη. Έπεσα κάτω. Ήταν 14χρονών. Δεν πέρασε από το μυαλό μου να αντιδράσω με βία. Σηκώθηκα και έτρεξα. Πήγα στην αστυνομία και έκανα κατάθεση» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.


Πηγή