«Δημοκρατικό και πατριωτικό καθήκον» χαρακτηρίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος την «απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη», τονίζοντς ότι οι εκλογές συνιστούν κοινωνική ανάγκη.

Ο μεγαλύτερος δυσφημιστής της Ελλάδας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Μακεδονία της Κυριακής» σημειώνει πως «αν δει κάποιος τον τελευταίο μήνα τις αναφορές στον διεθνή Τύπο για την Ελλάδα θα διαπιστώσει εύκολα πως ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος δυσφημιστής της Ελλάδας τα τελευταία πολλά χρόνια».

Μάλιστα ασκεί κριτική για τη κυβερνητική διαχείριση στο θέμα των υποκλoπών τονίζοντας ότι «είναι κλασικό δείγμα ακροδεξιάς κατρακύλας και πανικού, να βλέπει στις αποτυχίες του το καθεστώς Μητσοτάκη, σενάρια συνωμοσίας».

Δύο επιλογές

Ερωτηθείς για το αν οι υποκλοπές φέρνουν πιο κοντά τις εκλογές, σημειώνει ότι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές. «Να προσπαθήσει να καθυστερήσει τις εκλογές, όμως όλο το διάστημα θα πρέπει να απολογείται καθημερινά στον ελληνικό λαό, στην Ευρώπη και τον διεθνή Τύπο γιατί η κυβέρνησή του παρακολουθεί πολιτικούς, δημοσιογράφους και πολίτες. Από την άλλη έχει την επιλογή να προκηρύξει άμεσα εκλογές. Τότε η επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα θα αναλάβει να ξεκαθαρίσει την ιστορία αυτή και να θωρακίσει τους δημοκρατικούς θεσμούς», σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε υποστηρίξει ότι η κάλπη της απλής αναλογικής μπορεί να βγάλει μια προοδευτική κυβέρνηση», σημειώνει και επισημαίνει ότι «στη ΔΕΘ θα παρουσιαστούν οι βασικοί πυλώνες για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα απαντούν στο τι σημαίνει πολιτική αλλαγή».

Προοδευτική και δημοκρατική πολιτική αλλαγή

«Σε συνθήκες ακραίου πληθωρισμού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής», προσθέτει ο κ. Ηλιόπουλος και συμπληρώνει: «Δεν μπορεί ο Μακρόν στη Γαλλία να εθνικοποιεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση ενέργειας προκειμένου να βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και εδώ ο κ. Μητσοτάκης να επιμένει στο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ».

«Προτεραιότητες αποτελούν η αλλαγή του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ, η ρύθμιση -με διαγραφή σημαντικού μέρους- του πανδημικού χρέους, η ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας», καθώς και «ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο που θα παρέχει ασφάλεια στην εργασία και αξιοπρέπεια στον εργαζόμενο», υπογραμμίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το σίγουρο είναι ότι δεν αξίζει στην ελληνική κοινωνία η παρακμή που ζούμε σήμερα και για αυτό οι πολίτες θα επιλέξουν την προοδευτική και δημοκρατική πολιτική αλλαγή», καταλήγει.


Πηγή