«Είναι υπέροχο να σας υποδέχομαι εδώ, στον Λευκό Οίκο, για να γιορτάσουμε τα 202 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και όλες οι μεγάλες συνεισφορές των Ελλήνων και των ομογενών στη χώρα μας. Ο κόσμος έχει τεράστιο χρέος στην Ελλάδα για την επαναστατική ιδέα της δημοκρατίας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τραγούδησε… Κόκοτα

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλυγουντ Ρίτα Γουίλσον, η οποία έχει πολιτογραφηθεί Ελληνίδα, ενθουσίασε τους καλεσμένους επιλέγοντας να τραγουδήσει τραγούδι του Γιώργου Χατζηνάσιου το οποίο τραγούδησε μοναδικά ο Σταμάτης Κόκοτας.

«Αυτό είναι ένα τραγούδι, ένα ελληνικό τραγούδι. Δεν έχω τραγουδήσει ξανά στα ελληνικά. Το έχει τραγουδήσει ένας διάσημος τραγουδιστής, ο Σταμάτης Κόκοτας».

«Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική κοινότητα. Πραγματικά το εννοώ. Το πιο σημαντικό πράγμα που έμαθα από την ελληνική κοινότητα εδώ και 50 χρόνια, πρέπει να το παραδεχτώ, είναι αφοσίωση, αφοσίωση, αφοσίωση», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αστειεύτηκε με το διάσημο ζεύγος των ηθοποιών που σε κάθε ευκαιρία διαφημίζουν την Ελλάδα.

«Είσαι όμορφη, η φωνή σου είναι υπέροχη. Είσαι ταλαντούχα. Για το μόνο που ανησυχώ είναι για το γούστο σου στους άνδρες».

Ο Μπάιντεν κάλεσε και τον Τομ Χανκς να μιλήσει, με τον ηθοποιό να μη χάνει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το χιούμορ του.

«Δεν είμαι Έλληνας αλλά είχα την λογική να παντρευτώ μία Ελληνίδα».

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε εγκωμιαστικά και στον ρόλο που διαδραματίζει η σύγχρονη ελληνοαμερικανική κοινότητα και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για τη προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.


megatv.com