Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν θα συναντήσει την Τρίτη τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ και κορυφαίους αξιωματούχους της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, καθώς ολοκληρώνει την πρώτη της επίσκεψη της ως υπουργός στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

Κατά τη διάρκεια των επαφών της στη Σεούλ, η Γέλεν θα εξακολουθήσει να πιέζει για ένα προτεινόμενο ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και θα συζητήσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα μέσω της ενίσχυσης των εμπορικών δεσμών με αξιόπιστους οικονομικούς εταίρους, όπως η Νότια Κορέα.

Εκτός από τον πρόεδρο Γιουν, η Γέλεν θα συναντήσει τον διοικητή της Τράπεζας της Νοτίου Κορέας Ρι Τσανγκ-γιονγκ και τον νοτιοκορεάτη υπουργό Οικονομικών Τσου Κιουνγκ-χο. Θα έχει συνομιλίες με κορυφαίες οικονομολόγους και επιχειρηματίες της Νοτίου Κορέας για το πώς η αυξημένη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό μπορεί να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, όπως αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.


cnn.gr