Με το παιδί της μέσα στο καροτσάκι η γυναίκα επιχειρεί να διασχίσει τον δρόμο που έχει μετατραπεί σε χείμαρρο.

Τα ορμητικά νερά αναποδογυρίζουν το καρότσι, ένας άνδρας αρπάζει και σώζει το παιδί ενώ η γυναίκα τρέχει να πιάσει το πορτοφόλι της.

Είναι από τις εικόνες του χάους που προκάλεσε η καταιγίδα στην περιοχή της Μούρθια, στις μεσογειακές ακτές της Ισπανίας.

Σε ένα άλλο παρ ολίγον τραγικό περιστατικό, μία γυναίκα υπερεκτίμησε τις ικανότητές της και το αυτοκίνητό της. Το ΙΧ παρασύρθηκε για δεκάδες μέτρα. Η γυναίκα γλίτωσε, το ίδιο και 15 άλλοι οδηγοί που χρειάστηκε να περιμένουν επί ώρες για τη σωτηρία τους από ελικόπτερα της ισπανικής ακτοφυλακής.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν επίσης την κεντρική Ισπανία, καθώς και την περιφέρεια της Μαδρίτης ενώ αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο 24ωρο. Οι κατακλυσμιαίες βροχές και πλημμύρες των τελευταίων ημερών στη νοτιοανατολική Ισπανία ήλθαν έπειτα από την πιο ξηρή άνοιξη εδώ και μισό αιώνα, φαινόμενο που εξηγεί εν μέρει τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές πριν ακόμα μπει το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς μετεωρολόγους, οι βροχοπτώσεις ανάμεσα στον Οκτώβριο και το Μάιο ήταν κατά 27% χαμηλότερες του μέσου όρου. Υπό αυτή την έννοια οι τελευταίες βροχές μπορεί μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμες ενόψει ενός καλοκαιριού που αναμένεται ότι θα έχει ρεκόρ ζέστης.


megatv.com