Το βράδυ της Τρίτης αναμένεται η οριστική απόφαση του Μάριο Ντράγκι για το κατά πόσο θα παραμείνει ή όχι στη θέση του πρωθυπουργού της Ιταλίας, από την οποία θα κριθεί και το ορατό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη χώρα.

Όλοι ζητούν από τον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει πρωθυπουργός. Μετά την έκκληση των δημάρχων των μεγαλύτερων ιταλικών πόλεων έφτασε και εκείνη των Ιταλών επιχειρηματιών. Οι βιομήχανοι της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου υπογραμμίζουν ότι «πρόκειται για μια κυβερνητική κρίση, η οποία εξαρτάται μόνον από εκλογικά συμφέροντα, ενώ η χώρα χρειάζεται την σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης της κυβέρνησης Ντράγκι», όπως μεταδίδει η ελληνική έκδοση της Deutsche Welle.

Οι Ιταλοί επιχειρηματίες φοβούνται ότι αν πέσει η κυβέρνηση δεν θα μπορέσουν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επίλυση των ενεργειακών προβλημάτων. Και ότι θα υπάρξει, παράλληλα, πρόβλημα με την καταβολή των χρημάτων του Ιταλικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Oι δε περιφερειάρχες της Ιταλίας υπογραμμίζουν ότι «η πτώση της κυβέρνησης θα αποτελούσε μεγάλο κίνδυνο για τις επενδύσεις και τα κονδύλια με τα οποία στηρίχθηκαν οι πιο αδύναμοι πολίτες».


cnn.gr