Η Εθνική ομάδα μπορεί να παρατάχθηκε στο παιχνίδι με την Τουρκία χωρίς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιώργο Παπαγιάννη, αλλά έδειξε χαρακτήρα και με πρωταγωνιστή τον Κώστα Αντετοκούνμπο επικράτησε με 89-80 για το τουρνουά «Ακρόπολις».

Προβλήματα, που όπως ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, συσπείρωσαν την γαλανόλευκη και έκαναν πιο δυνατή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Κλείσαμε με αθλητικό εγωισμό. Παίζεις για να κερδίσεις, σε συσπειρώνουν οι αντιξοότητες. Το δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν -16. Είτε πονάμε είτε όχι θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την Ελλάδα.

Δείξαμε μέταλλο και χαρακτήρα. Οι Τούρκοι μας δημιούργησαν προβλήματα, όμως στο τέλος τρέξαμε ένα μεγάλο σκορ με κοντούς και καλούς χειριστές. Η ψυχή δείχνει ότι μπορούμε να μαρκάρουμε πιο ψηλούς παίκτες, καταφέραμε και κερδίσαμε.

Μετράει πολύ για τους παίκτες το κοινό. Πρέπει να συνηθίσουμε να βγάζουμε αυτό που βγάλαμε και μεταξύ μας στις προπονήσεις. Βάλαμε στοιχεία στο τουρνουά αυτό.

Για το σκηνικό με τον Αταμάν: «Δε μας χωρίζει τίποτα μέσα στον αθλητισμό. Καταλαβαίνω τον κόουτς Αταμάν αλλά υπάρχουν και κανονισμοί. Και αυτός δε θα ήθελε να γίνει κάτι αντίστοιχο με εμένα. Οι παίκτες έδωσαν μάχη».

Για τον Γιάννη και την ξαφνική απουσία του: «Μπλοκαρε η μέση του και δεν μπορούσε να αγωνιστεί όσο και αν το ήθελε. Να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως μπορούμε να τα καταφέρουμε με οποιοδήποτε σχήμα».


Πηγή