Ξαναχτύπησε ο Νίκος Καρανίκας και έβαλε στο στόχαστρό του αυτή τη φορά τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Αφορμή αποτέλεσε η νέα θέση του κ. Σακελλαρίδη ως επικεφαλής της αριστερής δεξαμενής σκέψης «Έτερον».

«Ως αριστερό κόμμα και αριστεροί άνθρωποι έχουμε ευτυχώς το ινστιτούτο μας και το ονομάσαμε «Νίκος Πουλαντζάς» και δεν είναι εξαρτημένο από το πορτοφόλι του αντιπάλου μας και ομοίως υπάρχει και το ινστιτούτο «Ένα» που δεν το ταΐζει ούτε αυτό κάποιος Αστός», γράφει μεταξύ άλλων ο Νίκος Καρανίκας σε ανάρτησή του στο facebook και επιτίθεται σε σκληρούς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα κατά του πρώην συντρόφου του στο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης Στήριξη σε Πολάκη από τον Καρανίκα

Είναι χαρακτηριστική η κατάληξη της ανάρτησης του Νίκου Καρανίκα ότι: «Αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί και αριστεριστές που χαιρόμαστε με την κατάντια».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα έχει ως εξής:

«Έτερον εκάτερον μια διευκρίνηση

»πριν γλιστρίσουμε στην ιδεολογική γλίτσα των αστών και των αριστεριστών.

»Όταν οποιοδήποτε ιδιωτικό ινστιτούτο κάποιου κεφαλαιοκράτη μαζέψει αριστεριστές πρώην συντρόφους και συντρόφισσες για να μιλήσει πολιτικά, τότε πρέπει να κάνουμε την κριτική μας κρατώντας αποστάσεις και όχι να στεκόμαστε γονυπετείς στις αναλύσεις του χαρακτηρίζοντας το αριστερό.

»Έτερον εκάτερον

»αριστερά είμαστε και ταξικά κινούμαστε.

»Ως αριστερό κόμμα και αριστεροί άνθρωποι έχουμε ευτυχώς το ινστιτούτο μας και το ονομάσαμε «Νίκος Πουλαντζας» και δεν είναι εξαρτημένο από το πορτοφόλι του αντιπάλου μας και ομοίως υπάρχει και το ινστιτούτο «Ένα» που δεν το ταΐζει ούτε αυτό κάποιος Αστός.

»Αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί και αριστεριστές που χαιρόμαστε με την κατάντια».


Πηγή