Το ΚΥΣΕΑ, ανακοίνωσε την αντικατάσταση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα  από τον Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στον ορισμό νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

»Στον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

»Ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών».

Η επιστολή του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Ο απελθών αρχηγός Κωνσταντίνος Σκούμας προχώρησε σε επιστολή διαμαρτυρίας κατά της καρατόμησής του.

«Στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός. Τελευταία, όπως εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται, οι αποφάσεις μου να δρω όπως το Σύνταγμα ορίζει και η Κοινωνία απαιτεί, δηλαδή με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία δεν έτυχαν της αναμενόμενης αποδοχής», αναφέρει ο κος Σκούμας στην επιστολή του και συνεχίζει:

«Για την ακρίβεια, αυτές οι Αρχές μου είναι που προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία, ως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου. Μιας θητείας, η οποία ανανεώθηκε μόλις πριν από έναν περίπου μήνα».

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν πως η αλλαγή στη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αφορά την αλλαγή σκυτάλης για να εφαρμοστούν και να εξυπηρετηθούν τα σύγχρονα επιχειρησιακά σχέδια της αστυνομίας, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να δοθούν εξηγήσεις από τον κο Σκούμα σχετικά με τα κέντρα εξουσίας που αναφέρει στην επιστολή του, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσουν ποιες είναι οι αποφάσεις που υπηρετούν το Σύνταγμα και δεν έγιναν κατανοητές και αποδεκτές, όπως ανέφερε ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.


megatv.com