Σε ένα χρόνο φυλάκιση και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή, καταδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, ιδιοκτήτης μεγάλου αριθμού ζώων συντροφιάς της φυλής pit bull και american staff, για το αδίκημα της παθητικής κακοποίησης.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας» από το 2016 και ένας μεγάλος αγώνας συγκέντρωσης στοιχείων και πληροφοριών, καθώς πέραν της παθητικής κακοποίησης, λάμβανε χώρα και παράνομη εκτροφή και αναπαραγωγή των ζώων, όπως δήλωσε στην «Π», η δικηγόρος και ενεργό μέλος της πανελλαδικής ομοσπονδίας φιλοζωικών οργανώσεων Έλενα Αρβανίτη.

Στην οικία του κατηγορούμενου, είχαν βρεθεί 12 ζώα, εκ των οποίων τρία θηλυκά είχαν στο βιβλιάριό τους γέννες, εκ των οποίων η τελευταία είχε γίνει ένα μήνα πριν την καταγγελία, αλλά δεν βρέθηκαν κουτάβια.

«Όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν μαρτυρά… Τα ατράνταχτα στοιχεία περί υπάρξεως πολλών θηλυκών αναπαραγωγής, άγνωστου αριθμού κουταβιών, μεγάλου αριθμού ζώων μη καταχωρισμένων στη Βάση Δεδομένων και άρα «ανύπαρκτων», ναι μεν οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το δικαστήριο» είπε η κυρία Αρβανίτη.

Τόνισε πως, ένα ελλιπές κατηγορητήριο, αστυνομικά όργανα που πλημμελώς τελούν το καθήκον τους, ανώνυμοι μάρτυρες που μιλούν μόνο στο τηλέφωνο, συνηγορούν σε μια μερική καταδίκη, αλλά αυτό είναι η αρχή!» τονίζει η κυρία Αρβανίτη.

pelop.gr