Εργαζόμενοι στα 8μηνα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου συμμετέχοντας στη 2ωρη στάση εργασίας, από 11.30 έως 13.30 που κήρυξε, σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου ενώ συμμετείχαν και συγκέντρωση – παράσταση διεκδίκησης στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ Αγρινίου .
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι από πολλές ειδικότητες των προγραμμάτων ενώ κατατέθηκε και υπόμνημα με τα αιτήματα στον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ, τα οποία είναι τα εξής:
• Αύξηση του μηνιαίου μισθού στα 751 ευρώ.
• Μετά το τέλος του προγράμματος, να έχουν πρόσβαση στο ταμείο ανεργίας όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση.
• Αύξηση του μηνιαίου επιδόματος στα 600 ευρώ.
• Να επιδοτούνται οι άνεργοι μέχρι να βρουν εργασία.
• Ο χρόνος ανεργίας να προσμετράται ως συντάξιμος.
• Να παραταθούν τα προγράμματα επ’ αορίστου, γιατί οι εργασίες σε όλους τους κλάδους είναι πάγιες και διαρκείς.
Ομιλία έγινε από τον πρόεδρο του ΕΚΑ Μιχάλη Κατσιγιάνν ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι:
«Με τη συμμετοχή μας και την αγωνιστική μας δράση μπορούμε να πιέσουμε την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, να πάρει άμεσα μέτρα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ», ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού στην απεργία που έχει κηρύξει το ΕΚΑ για το ασφαλιστικό το επόμενο διάστημα. Αναρτήθηκε πανό στην είσοδο του ΟΑΕΔ όπου διατυπώνονται τα αιτήματα»

agrinionews.gr