Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τον Κοινωνικό Τουρισμό πρόκειται να ανακοινωθεί στις αρχές του Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται αύξηση των δικαιούχων και των κονδυλίων που θα διατεθούν. Σκοπός να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.

Το πρόγραμμα θα είναι βάσει του μοντέλου που ίσχυσε για πρώτη φορά το 2020, ενώ αυτό θα δώσει σημαντική ώθηση στις εγχώριες μετακινήσεις και στην οικονομία των νησιών.

Η κυβέρνηση έχει ως στόχο την επανάληψη της περσινής φόρμουλας, η οποία οδήγησε στην έκδοση 370.000 voucher Κοινωνικού Τουρισμού.

Ο προϋπολογισμός του Κοινωνικού Τουρισμού ανέρχονταν έως το 2019 στο επίπεδο των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, πέρσι τριπλασιάστηκε, προκειμένου να φτάσει σε ένα επίπεδο της τάξης των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος αναμένεται να είναι η αύξηση της συμμετοχής του ΟΑΕΔ στο κόστος διαμονής με αντίστοιχη μείωση της συμμετοχής των δικαιούχων σε όλα τα ξενοδοχεία.

Επίσης, θα προβλέπει 6 και όχι 5 διανυκτερεύσεις, μειωμένη συμμετοχή του ωφελούμενου και ανώτατο ποσό συμμετοχής 11,5 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση με πρωινό και παροχές όπως ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η αίτηση για τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού θα στην πλατφόρμα: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou


vradini.gr