Η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή του Αγρινίου που καταγράφηκε τις ημέρες που ακολούθησαν την εορταστική περίοδο πλέον επιφέρει αθρόες εισαγωγές ασθενών στο Νοσοκομείο της πόλης.

Από τις απογευματινές ώρες χθες, Κυριακή 17 Μαΐου, η κλινική covid του νοσηλευτικού ιδρύματος γέμισε (πλέον είναι 47 οι ασθενείς και τρεις στη ΜΕΘ) με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές αρχές και να αναζητούνται λύσεις ενώ έγιναν επαφές και με διοικήσεις νοσοκομείων άλλων νομών για την υποδοχή άμεσα περιστατικών.

Τελικώς υλοποιήθηκε το πλάνο που είχε προαναγγείλει στην πρόσφατη σύσκεψη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ και προέβλεπε την ανάπτυξη όλου του 3ου ορόφου ως κλινικής COVID θετικών.

Ένας όροφος που στην εποχή της κανονικότητας στέγαζε τη χειρουργική, την ορθοπεδική κλινική και το οφθαλμολογικό τμήμα πλέον προσφέρεται αποκλειστικά για νοσηλεία κορωνοϊού καθώς στον όροφο αυτό είναι ευχερέστερη η χρήση του συστήματος οξυγόνου.  Πλέον οι συνολικές  κλίνες θεωρητικά είναι 65 στον όροφο.

Παράλληλα δεσμεύτηκαν και 16 κλίνες του δευτέρου ορόφου που είχαν αποδοθεί προσωρινά στην παθολογική.

Με «αλχημείες» λοιπόν δίνονται προσωρινές λύσεις οδηγώντας το Νοσοκομείο σε μονοθεματική επί της ουσίας λειτουργία και το υγειονομικό προσωπικό στο όριο του καθώς καλείται να ανταποκριθεί και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Φωτό αρχείου 

agrinionews.gr