Ραγδαία είναι η αύξηση  των σχολικών μονάδων της Αιτωλοακαρνανίας που κλείνουν λόγω εμφάνισης κρουσμάτων.

Στο Αγρίνιο οι τελευταίες εξελίξεις αφορούν στο 14ημερο κλείσιμο του Παπαστρατείου Γυμνασίου λόγω τριών κρουσμάτων αλλά και τμημάτων σε 4ο και 9ο δημοτικό, 12ο Νηπιαγωγείο και 5ο Λύκειο.

Παράλληλα συναγερμός σήμανε  στο Λύκειο Εμπεσού καθώς θετικοί βρέθηκαν δύο μαθητές στα self test.Σημειωτέον πως στο Λύκειο φοιτούν παιδιά από πολλά χωριά του Βάλτου.

Σήμερα δεν έγιναν μαθήματα στο Λύκειο αλλά και στο Γυμνάσιο καθώς συστεγάζονται και για τις περαιτέρω αποφάσεις αναμένονται τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ των δύο μαθητών.

Τέλος, κλειστό τμήμα καταγράφεται και στο 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου ενώ κλειστό θα παραμείνει και το Γυμνάσιο Κατούνας αλλά και το Γυμνάσιο Λεπενούς όπου εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα σε μαθητές μετά από μοριακά tests.

Τρία κρούσματα στο Γυμνάσιο Καλυβίων

Για προληπτικούς λόγους κυρίως, αλλά και για να πραγματοποιηθεί σήμερα απολύμανση στους χώρους του, δεν λειτούργησε το Γυμνάσιο Καλυβίων, ενώ τις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε αν η σχολική μονάδα θα κλείσει για 14 ημέρες, μετά την διαπίστωση ύπαρξης τριών κρουσμάτων Covid-19 σε μαθητές ενός τμήματος.

Σύμφωνα με το kalyvia.gr, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να γίνει η εισήγηση της Διεύθυνσης Υγιεινής προς την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας η οποία είναι αρμόδια να στείλει έκθεση προς το Υπουργείο Παιδείας για το αν θα κλείσει τελικά ή όχι, το σχολείο. Επίσης με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα ενημερώθηκαν άμεσα εκτός από την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος Αγρινίου, ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία, ώστε να γνωρίζουν την κατάσταση που προέκυψε.

H Διεύθυνση του Γυμνασίου ενημερώθηκε από γονείς ότι, τρεις μαθητές έκαναν rapid ή μοριακά τεστ που επιβεβαίωσαν ότι είναι θετικοί και θα παραμείνουν σε καραντίνα για δυο εβδομάδες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, τα κρούσματα δεν σχετίζονται με τα Καλύβια, ενώ όπως προτείνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, όλοι πρέπει να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και υγιεινής.

agrinionews.gr