Πολλοί άνθρωποι τον καιρό της πανδημίας βρήκαν παρηγοριά στα ζώα συντροφιάς. Τα ποσοστά υιοθέτησης σκύλων και γατών εκτοξεύτηκαν παγκοσμίως και το ίδιο συνέβη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου όμως για τον ίδιο λόγο έγινε μόδα και η ενοικίαση… κοτόπουλων.

Εκπρόσωπος της «Essential Living», μίας εταιρίας ενοικίασης διαμερισμάτων φιλικών προς τα κατοικίδια, δήλωσε στην «Insider» ότι μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαρτίου 2021 παρατηρήθηκε αύξηση 900% στο ενδιαφέρον για ενοικίαση κοτόπουλων, ενώ παρόμοια ποσοστά έχουν καταγραφεί σε ΗΠΑ και Καναδά.

Το τυπικό μοντέλο ενοικίασης κοτόπουλων λειτουργεί δίνοντας στις οικογένειες μερικά κοτόπουλα, ένα κοτέτσι και τροφή. Οι οικογένειες μπορούν να δοκιμάσουν πώς είναι να φροντίζουν τα ζώα πριν δεσμευτούν μακροπρόθεσμα.

Η «Rent The Chicken», η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης κοτόπουλων στη Βόρεια Αμερική, αντιμετώπισε αυξημένες απαιτήσεις το 2020, σύμφωνα με το «National Geographic» και η ζήτηση το 2021 φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο. «Δεν έχω δει ποτέ τόσο μεγάλη ζήτηση για κότες όπως αυτή, όταν ξέσπασε η πανδημία», λέει ο ιδρυτής της «Hen Pals», μίας παρόμοιας εταιρίας που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, και συμπλήρωσε:

«Η φροντίδα των κοτόπουλων είναι ένα πολύ ωραίο χόμπι και τα οφέλη είναι πολύ πιο πολύτιμα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Υπάρχει μία υπέροχη αίσθηση του σκοπού και της σύνδεσης που νιώθουν οι άνθρωποι όταν ξυπνούν το πρωί για να φροντίσουν τα κοτόπουλά τους».

Στο «Insider» μίλησε και ο ιδιοκτήτης αγροκτήματος Τζέιμς Κρουκ, που αποκάλυψε ότι την περίοδο του lockdown στην Αγγλία, η 3χρονη κόρη του Έλια παρουσίασε σημάδια κατάθλιψης, τα οποία ξεπέρασε όταν άρχισε να ασχολείται καθημερινά με τη Μάρθα και την κυρία Άντερμπαϊτ, τις δύο κότες που φιλοξενούσε η οικογένεια στο αγρόκτημά της.

«Οι κότες μας όχι μόνο παρείχαν στην Έλια φρέσκα αβγά, αλλά έχουν γίνει πηγή γέλιου και πολύ απαραίτητης χαλάρωσης γι’ αυτήν. Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί οι άνθρωποι δείχνουν, πλέον, τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοτόπουλα», είπε χαρακτηριστικά ο αγρότης.

Από την έντυπη έκδοση της «Βραδυνής της Κυριακής»


vradini.gr