«Αναπτύσσουμε περαιτέρω την αμυντική μας ικανότητα. Η επικείμενη απόκτηση έως και 40 μαχητικών F-35 αποδεικνύει το βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, τολμώ να πω ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα αλληλοσυμπληρώνονται, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους για να συμβάλουν στην περιφερειακή και παγκόσμια σταθεροτητα», δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η Ελλάδα αποτελεί έναν αξιόπιστο σύμμαχο, αλλά και πυλώνα σταθετότητας στην ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο Άντονι Μπλίνκεν.

«Οι χώρες μας συνεργάζονται για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας, στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας, υπερασπίζονται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα, αντιμετωπίζουν τρομοκράτες, παρέχουν σωτήρια ανθρωπιστική βοήθεια σε ανθρώπους που τη χρειάζονται, ανταποκρινόμενοι σε φυσικές καταστροφές. Ενισχύουμε από κοινού τη διατλαντική άμυνα και ασφάλεια μέσω της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας».

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών προχώρησαν και στη συμφωνία προσχώρησης της Ελλάδας στην διαστημική συνεργασία «Artemis», όπου συμμετέχουν άλλες 34 χώρες με στόχο την περαιτέρω εξερεύνηση του διαστήματος.

Το διαστημικό πρόγραμμα Artemis φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη μέχρι το 2040.


Πηγή

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.