Με τα ενοίκια να έχουν αυξηθεί κατά 40% για μόνιμη κατοικία και κατά 50% στη φοιτητική στέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ώρα του Πρωθυπουργού προανάγγειλε αύξηση έως και 800.000€.του ορίου για επενδύσεις μέσω της χορήγησης χρυσής βίζας για αγορά ακινήτων.

«Αύξηση σημαντική του ορίου για επενδύσεις golden visa που θα αφορά όλες εκείνες τις περιοχές στις οποίες υπάρχει σημαντική πίεση στα ενοίκια. Και αναφέρομαι στα αστικά κέντρα και στα νησιά. Εκεί πράγματι το όριο θα πάει πολύ ψηλότερα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος προκάλεσε τη συζήτηση στη Βουλή πρότεινε να προσωρινή διακοπή ή αναστολή της «χρυσής βίζας», να τεθεί εθνικός στόχος για 150.000 κοινωνικές κατοικίες μέσω του ταμείου Ανάκαμψης και να μπουν φραγμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση, μέτρο το οποίο ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να το υιοθετεί.

«Εύχομαι να φύγουμε από τη σημερινή συζήτηση να φύγουμε με προτεραιότητα που να είναι αποτρεπτικό και για άλλους που σκέφτονται να κάνουν τη golden visa – μπίζνα, όχι ψωνίσανε μέχρι σήμερα είτε ιδιοκατοίκηση είτε μακροχρόνια μίσθωση».

Το θέμα των κλειστών ακινήτων έθεσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη αφήνοντας αιχμές για τις αποφάσεις του νέου Δήμαρχου της Αθήνας, Χάρη Δούκα.

«Ας διαθέσει τα κλειστά του ακίνητα σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες για να μην κάνουν καταλήψεις κάπου αλλού», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκη να λέει:

«Αυτή η αναφορά μάλλον δείχνει ότι δεν το έχετε ”χωνέψει” ακόμη. Πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε κλειστά σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους ταλαιπωρώντας το λαό της Αθήνας».

Ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθήνας ανέφερε: «Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή».

Στο πλευρό του Κ. Μητσοτάκη το ΕΛΚ

Ελληνικής ιδιοκτησίας μεταρρυθμίσεις και νέες θέσεις εργασίας βρίσκονται στην προμετωπίδα του Ταμείου Ανάκαμψης ανάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του ΕΛΚ στην Αθήνα.

«Ο στόχος είναι πολύ καθαρός. Θέλουμε να δημιουργήσουμε 200.000 νέες θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό και το ονομάσαμε «Ελλάδα 2.0». Και πιστεύω ότι η μεγάλη επιτυχία του σχεδίου ήταν ότι το συνδυάσαμε με σημαντικές μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Παρά το βαρύ κλίμα στην Ευρώπη για το καταδικαστικό ψήφισμα του κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα το ΕΛΚ στέκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σημείωσε: «Τη στιγμή που ένα αναρμόδιο όργανο έρχεται να μας κρίνει η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης εκλέγει Έλληνα πρόεδρο και δείχνει εμπιστοσύνη στην Ελλάδα με το Θόδωρο Ρουσόπουλο».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΕΛΚ ρωτήθηκε για το ευρωπαϊκό προφίλ του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ο Μάνφερντ Βέμπερ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπογράμμισε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολύ καλός πρωθυπουργός. Είναι ο πιο ισχυρός ηγέτης στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Έδωσε πίσω στην Ελλάδα την αξιοπρέπειά της και ηγείται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Επενδύουμε πολλά σε αυτόν. Είναι κατάλληλος για πολλά».

Ο κ. Μητσοτάκης στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε τόνισε και τη σημασία της αύξησης των πόρων για την Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης στα 36δισ.€ από τα οποία η Ελλάδα έχει ήδη λάβει τα 14 και τους επόμενους μήνες θα εκταμιευθούν ακόμη 3δισ.€.


Πηγή

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.