Το μήνυμα ότι «με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει» έστειλε Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες μετά την υποστήριξη τροπολογίας από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, προκειμένου να μπλοκαριστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου.

«Μόλις χθες, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία, προσέξτε, ακούστε το αυτό, με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει τον φράχτη του Έβρου. Να το ακούσετε όλοι, δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες. Όμως και σε όλους όσοι αγωνίζονται σήμερα, φορώντας το κομματικό τους καπέλο και τις κομματικές τους παρωπίδες, να υπονομεύσουν το έργο αυτής της κυβέρνησης, τους απαντώ ξεκάθαρα: Mε ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Ηχηρό ‘Όχι’ της Ευρωβουλής στην προσπάθεια ορισμένων κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας, Ιταλίας και Αυστρίας, να χρησιμοποιήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια για κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Fake news»

Για fake news της ΝΔ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ τροπολογία Παπαδημούλη, αλλά πρωτοβουλία όλων των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου την οποία δεν ψήφισε το μισό ΕΛΚ μαζί με την ακροδεξιά.

Μύδροι κατά Παπαδημούλη και από τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Είναι ξεκάθαρη η απόφαση θα ολοκληρώσουμε τον φράχτη κατά μήκος του ποταμού. Με την ασφάλεια των πολιτών δεν παίζουμε», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην επίσκεψή του αύριο στον Έβρο.

«Αύριο θα βρεθώ στον Έβρο και θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα μας από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές».

Το μεταναστευτικό και ο φράχτης στον Έβρο ανεβαίνουν ψηλά στην προεκλογική ατζέντα. Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο για την υπογραφή επέκτασης του φράχτη έχει ιδιαίτερα ισχυρό συμβολισμό για τη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την πολιτική που ακολούθησε η στο μεταναστευτικό και την προστασία των συνόρων.


Πηγή