Οι μεθυσμένες βίδες του μοναχού Νεκτάριου είναι ένα απλό  αυθεντικό πιάτο της μοναστηριακής κουζίνας που θα σας κερδίσει με την πλούσια  γεύση του.

Ο μοναχός Νεκτάριος, χρησιμοποιώντας φρέσκα απλά υλικά από το περιβολι της μονής , καταφέρνει να απογειώσει ένα απλό ζυμαρικό, όπως οι βίδες και να μας χαρίσει ένα ξεχωριστό μέσα στην απλότητά  του πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι για τις  μεθυσμένες βίδες είναι: 

μισό κιλo μακαρόνια βίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
μια πράσινη πιπεριά
μία κόκκινη πιπεριά
μία κίτρινη πιπεριά
3 κουταλιές μαργαρίνη ή μισό φλιτζάνι λάδι
μία κρέμα γάλακτος ή 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ με 1 1/2 κουταλάκι κορν φλαουερ
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 κοφτό κουταλάκι καπνιστή πάπρικα (προαιρετικώς)
μισό φλιτζάνι κρασί λευκό

Επί το έργον:

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λεπτές ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά με την μαργαρίνη ή το λάδι, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να «χρυσίσει» κάπως το κρεμμύδι.Σ

τη συνέχεια «σβήνουμε» με το κρασί και κρατώντας το τηγάνι με το ένα χέρι – μακρυά από το πρόσωπο και τον αποροφητήρα, για να μην έχουμε δυσάρεστες…εξελίξεις- ανάβουμε προσεκτικά το αλκοόλ .Κουνώντας σιγα – σιγά το τηγάνι, η φλόγα θα σβήσει.

Ρίχνουμε την καπνιστή πάπρικα (αν έχουμε βρει, διότι είναι δυσεύρετη).Μετά, περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και όλο αυτό το μείγμα το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, όπου έχουμε βρασμένα τα μακαρόνια,τα οποία όμως έχουμε βουτηρώσει ή λαδώσει.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Σημείωση : Αν θέλουμε να γίνει ποιο ελαφρύ το φαγητο μας, αντί για την κρέμα γάλακτος, βάζουμε ένα φλυτζάνι γάλα εβαπορέ , μέσα στο οποιο έχουμε διαλύσει 1 1/2 κουταλάκι κορν φλαουερ.

Πηγή:monastiriaka.gr, dogma.gr