Συνταγή για vegan κρέμα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη.

Υλικά για 6 μπολάκια

400ml πλήρες γάλα

1 κλαράκι βανίλιας

80 γρ. μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

2 κρόκους αυγών

60 γρ. σιρόπι αγαύης

15 γρ. κακάο σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

40 γρ. κορνφλάουρ

Εκτέλεση:

Βάλτε το γάλα να βράζει και προσθέστε το περιεχόμενο από το κλαράκι της βανίλιας. Κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με το σιρόπι αγαύης και στη συνέχεια προσθέστε το κακάο, το αλάτι και το κορνφλάουρ.

Χύστε το γάλα στο μείγμα, χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε.

Τοποθετήστε τα πάντα πίσω στο κατσαρολάκι και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει, τραβήξτε το από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα έως ότου ομοιογενοποιηθούν.

Βάλτε το μείγμα σε μικρά μπολάκια και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Καλή απόλαυση!

govastileto.gr