Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Λαμία με τον κορονοϊό, καθώς αυξάνονται οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι.

Με τη θετικότητα στα ύψη στο 1,62%, τα κρούσματα του 7ημερου να έχουν κάνει νέο ρεκόρ, το Νοσοκομείο Λαμίας γεμάτο σε ΜΕΘ και Κλινική, η Φθιώτιδα μπαίνει σε ένα κρίσιμο 15ημερο, που φέρνει πόνο σε εκατοντάδες οικογένειες.

Με τους εμβολιασμούς επισήμως (στοιχεία 16/11) στο 51,5%, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα νοσήσει και δυστυχώς θα νοσήσει βαριά, με κάποιους συνανθρώπους μας να καταλήγουν στο Νοσοκομείο, άλλοι σε ΜΕΘ και ακόμη χειρότερα κάποιοι να μην τα καταφέρνουν.

Στην Λαμία το τελευταίο 24ωρο τα πράγματα χειροτερεύουν. Τέσσερις άνθρωποι νεκροί και έξι συνάνθρωποί μας διασωληνώθηκαν, ενώ οι τρεις εξ αυτών δεν είχαν βρει μέχρι το πρωί της Πέμπτης (25/11) κρεβάτι σε Εντατική!

Σύμφωνα με το LamiaReport, οι θάνατοι ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης στα ΤΕΠ με το θάνατο 62χρονου. Λίγο αργότερα έγινε γνωστός ο θάνατος του 85χρονου από το χωριό του Δομοκού, που την περασμένη Πέμπτη (18/11), όταν διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Και το κακό συνεχίστηκε με την είδηση του θανάτου 80χρονης Λαμιώτισσας το βράδυ της ίδιας μέρας, ενώ τα ξημερώματα κατέληξε και ένας 71χρονος, ο οποίος ήταν εμβολιασμένος, είχε όμως υποκείμενα νοσήματα.

Συνεχίζονται οι εισαγωγές ασθενών

Δυστυχώς τα δυσάρεστα δεν τελειώνουν εδώ, καθώς συγχρόνως με τους θανάτους είχαμε και έξι διασωληνώσεις ασθενών. Δύο εξ αυτών μία 55χρονη και ένας 56χρονος από τη Λαμία, εισήλθαν στην ΜΕΘ Covid του Γ.Ν. Λαμίας παίρνοντας τις θέσεις, ενός 52χρονου (εμβολιασμένος) η κατάσταση του οποίου βελτιώθηκε και επέστρεψε στο Πέτρινο και ενός 63χρονου, που παραμένει σοβαρά, ωστόσο αρνητικοποιήθηκε και πήγε στη Γενική ΜΕΘ.

Επίσης στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χαλκίδας διακομίστηκε διασωληνωμένος ο πατέρας του 24χρονου που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Covid του ΓΝ Λαμίας! Τρία ακόμη άτομα παραμένουν διασωληνωμένα στην Κλινική περιμένοντας κρεβάτι σε κάποια ΜΕΘ, ενώ οι εισαγωγές ασθενών συνεχίζονται.

Τι γίνεται στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 5ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Λαμίας νοσηλεύονται συνολικά 69 ασθενείς με κορονοϊό. Από τους 12 της ΜΕΘ οι 10 είναι ανεμβολίαστοι (83,33%) και από τους 57 της Κλινικής οι 43 (75,44%).

Στο σύνολο της Υγειονομικής Περιφέρειας νοσηλεύονται 71 άτομα σε εντατικές εκ των οποίων οι 57 είναι ανεμβολίαστοι (80,28%) και 530 σε απλές κλίνες εκ των οποίων 17 είναι σε High Flow μηχάνημα. Το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι 67,17%.

Σημειώνουμε ότι από τους 601 ασθενείς, στη Στερεά Ελλάδα αντιστοιχούν μόλις οι 133 (22,13%) και από αυτούς το 52% σχεδόν νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ το υπόλοιπο 48% στα άλλα εφτά (7) Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

newsit.gr