Ακόμη ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στη Λάρισα, όταν γυναίκα χτύπησε τον σύζυγο της αλλά και το παιδί της. 

Ο σύζυγος της κατήγγειλε το περιστατικό και το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας της επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή, για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης σε ανήλικο και ενήλικο.

Ο άντρας κατέθεσε επίσης πως ανάλογο περιστατικό με χειροδικία της γυναίκας του προς το πρόσωπο του υπήρξε και στο παρελθόν, όταν ζούσαν στο εξωτερικό, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Τις λεπτομέρειες του ενδοοικογενειακού επεισοδίου που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Λάρισα, περιέγραψε ο παθών, σύζυγος της γυναίκας. Όπως κατέθεσε ο άντρας, χθες το απόγευμα φρόντιζε την τεσσάρων ετών κόρη τους όταν η γυναίκα, άρπαξε το παιδί από τα μαλλιά το σήκωσε ψηλά και στη συνέχεια το χτύπησε στο σώμα. Λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα ετοιμάστηκε για να αποχωρήσει από το σπίτι και αφού ο σύζυγός της δεν έφερε αντίρρηση, λέγοντας πως προτεραιότητα είναι το παιδί του, η γυναίκα αρχικά τον χαστούκισε και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε.

«Ήθελα βοήθεια», λέει εκείνη

Τη δίκη της εκδοχή για όσα έγιναν χθες, κατέθεσε στο δικαστήριο η κατηγορούμενη. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, η γυναίκα παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον σύζυγο της επισημαίνοντας ωστόσο ότι και ο ίδιος βιαιοπράγησε εναντίον της, ενώ για την κόρη της είπε πως δεν την άρπαξε από τα μαλλιά αλλά από το γιακά του ρούχου της. Η κατηγορούμενη κατέθεσε πως προσπαθούσε να ηρεμήσει την κόρη της η οποία αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας. Τόνισε επίσης ότι είναι στρεσαρισμένη και πάσχει από κατάθλιψη και ότι ζήτησε επανειλημμένως βοήθεια από τον άντρα της ο οποίος αδιαφορούσε. Περιέγραψε μια κατάσταση δύσκολη στο σπίτι και επεσήμανε ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγος της χρειάζονται βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της κατηγορουμένης, η πρόεδρος ρώτησε τον σύζυγο της αν θα μπορούσαν, από τη στιγμή που η γυναίκα φροντίζει το παιδί όταν είναι καλά, να ζητήσουν βοήθεια από κάποιο γιατρό. «Είναι ένας βίαιος χαρακτήρας. Δεν είναι θέμα ψυχολογίας» απάντησε ο άνδρας.

Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε στη γυναίκα συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή για τις πράξεις της σωματικής βλάβης σε ανήλικο και ενήλικο.


cnn.gr