Αρχική ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑ Μεσολόγγι: Έγκριση τελικά μόνο δυο θέσεων μόνιμων ιατρών – Έντονος προβληματισμός

Μεσολόγγι: Έγκριση τελικά μόνο δυο θέσεων μόνιμων ιατρών – Έντονος προβληματισμός

Από την Διοίκηση του  Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»  ανακοινώνεται ότι στην τελική κατανομή της προκήρυξης των μονίμων θέσεων προς πρόσληψη ιατρών στα Νοσοκομεία της χώρας, εγκρίθηκαν από τις προτεινόμενες αρχικές τέσσερις (4) θέσεις μόνο δύο (2) θέσεις για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και συγκεκριμένα ενός (1) Χειρουργού και ενός(1) Γυναικολόγου.

Ταυτόχρονα περικόπηκαν οι θέσεις ενός (1) Καρδιολόγου και ενός (1) Ορθοπεδικού , γεγονός που δημιουργεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία για το μέλλον και την προοπτική της Καρδιολογικής Κλινικής (εντός του 2020 συνταξιοδοτείται ο  Διευθυντής της) και του Ορθοπεδικού τμήματος της Χειρουργικής Κλινικής που έχει μείνει πλέον με δυο (2) ιατρούς, μετά τη συνταξιοδότηση του Διευθυντή του.

Παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων προς την Διοίκησή του Νοσοκομείου και τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ότι όλα «βαίνουν καλώς», το τελικό αποτέλεσμα μας απογοητεύει.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 6η ΥΠΕ να επανεξετάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτή την απόφαση και να προχωρήσει στην προκήρυξη των ειδικοτήτων που περικόπηκαν , καθότι αυτές είναι άκρως απαραίτητες για το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου μας.

sinidisi.gr