Στις 31 Μαρτίου 2022 λήγει η νέα προθεσμία που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, στους πολίτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, να συντάξουν τα σχετικά συμβολαιογραφικά συμβόλαια με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία και μάλλον ήταν μονόδρομος για το ΥΠΟΙΚ, καθώς αποδείχθηκε ανέφικτη η ολοκλήρωση ελέγχου όλων των υποθέσεων-αιτήσεων που είχαν υπεβλήθησαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, έως το τέλος του τρέχοντος μηνός. Χιλιάδες φορολογούμενοι έσπευσαν σε συμβολαιογραφικά γραφεία, εφορίες, υποθηκοφυλάκια και κτηματολογικά γραφεία, για να υπογράψουν συμβόλαια μεταβίβασης, γονικών παροχών και δωρεές ακινήτων, με βάση τις παλαιές αντικειμενικές αξίες, με συνέπεια το σύστημα να φρακάρει.

Υπό τον κίνδυνο χιλιάδες φορολογούμενοι να μείνουν στον «αέρα» και να επιβαρυνθούν, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, με έξτρα φόρους και χρεώσεις, προκειμένου να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε αυτή τη δίμηνη παράταση.

Οπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ στην ανακοίνωσή του “Δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, να συντάξουν τα σχετικά συμβολαιογραφικά συμβόλαια μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021”.

sofokleousin.gr