Οι κεραυνοί που έπεσαν στο Μέτσοβο σκότωσαν τις αγελάδες που έβοσκαν στα ορεινά. Το σημείο δεν καλύπτεται από δέντρα, όπως ανέφεραν ντόπιοι…

Οι αγελάδες που έβοσκαν στο Μέτσοβο σκοτώθηκαν ακαριαία, όταν ένας από τους κεραυνούς που έπεφταν στην περιοχή, χτύπησε το σημείο. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν τη νύχτα και το μεσημέρι, η είδηση έγινε γνωστή. Τότε που πήγαν στην περιοχή κτηνοτρόφοι και ντόπιοι και είδαν τις σκληρές εικόνες με τα μάτια τους.

Μπουρίνι χτύπησε το Μέτσοβο κατά την διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Στην περιοχή εκδηλώθηκαν πολύ ισχυροί άνεμοι συνοδευόμενοι από βροχόπτωση. Την ίδια ώρα καταγράφηκε πραγματική καταιγίδα κεραυνών, που όπως φαίνεται σκότωσε πέντε αγελάδες.

Πιο συγκεκριμένα νεκρές από χτύπημα κεραυνού εντοπίστηκαν νωρίς το μεσημέρι στα ορεινά του Μετσόβου κοντά στις πηγές Αώου, πέντε αγελάδες που βρισκόταν στο ύπαιθρο και σε σημείο που δεν καλύπτεται από δέντρα όπως αναφέρουν οι ντόπιοι.

Όπως μεταδίδει το epiruspost.gr, οι ιδιοκτήτες των κοπαδιών συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν σκοτωθεί κι άλλα ζώα.

newsit.gr