Τα restomod μηχανάκια έχουν διαχρονικά την τιμητική τους, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να αφήσουν τη δική τους σφραγίδα πάνω σε κλασικούς γίγαντες των δύο τροχών.

Υπεύθυνοι εδώ είναι οι Daniele και Alberto Soiatti, πατέρας και γιος πίσω από τον ακριβοθώρητο ιταλικό οίκο βελτιώσεων Soiatti Moto Classiche, οι οποίοι πήραν ένα εντελώς καμένο Thunderbolt και το μετέτρεψαν σε θαύμα ρετρό αισθητικής.

Μερικούς μήνες δουλειάς με το χέρι αργότερα, η μηχανή μοιάζει ωραιότερη ακόμα και από τις δόξες της.

fdoihd2

Το δημιουργικό δίδυμο την έβαψε στο χαρακτηριστικό μπλε της Cadillac, αφού της χάρισε εξαρτήματα από τους κορυφαίους κατασκευαστές εκεί έξω (Bitubo, Renthal, Bridgestone κ.λπ.).

fdoihd3

Το μαγευτικό restomod χαιρετίστηκε ευρύτερα από τον κόσμο της παγκόσμιας custom σκηνής ως μια από τις ωραιότερες δουλειές των τελευταίων ετών.

fdoihd4

Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι βέβαια πως η Soiatti Moto Classiche δεν είναι καθόλου τυχαία ο υπεύθυνος για όλα αυτά. Πολυβραβευμένος και χιλιοτραγουδισμένος, ο Daniele Soiatti μεταλαμπαδεύει την αξιοζήλευτη τέχνη του στον νεαρό Alberto, αφήνοντας καλή παρακαταθήκη για το μέλλον.

fdoihd5

Νοσταλγία και γυαλισμένο αλουμίνιο όπως σπανίως έχουμε την τύχη να δούμε…

fdoihd6fdoihd7

newsbeast.grΠηγή