Τυλιγμένο με τη σημαία της ΑΕΚ το φέρετρο με τη σορό του Μίμη Παπαϊωάννου φτάνει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, δίπλα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί όπου μεγαλούργησε, εκεί όπου με τα κατορθώματά του αναδείχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, τον περιμένει σύσσωμη η οικογένεια της Ένωσης για τον τελευταίο ασπασμό.

Ο θρήνος του Κώστα Νεστορίδη συγκλονίζει… Ο θρυλικός Νέστορας πήρε υπό την προστασία του τον Παπαϊωάννου στην ΑΕΚ, όταν εκείνος κατέβηκε στην Αθήνα από τη Νέα Νικομήδεια, δέθηκε μαζί του μέσα από τίτλους και μεγάλες στιγμές και τώρα τον αποχαιρετά. Ανήμερα των 93ων γενεθλίων του.

Οι συνοδοιπόροι του στις μεγάλες επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων. Ο Λάκης Νικολάου, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και φυσικά ο Θωμάς Μαύρος, που με ένα συγκινητικό κείμενο αύριο στα «ΝΕΑ» Σαββατοκύριακο αποχαιρετά τον Μίμη Παπαϊωάννου.

Εκεί ήταν και ο φίλος του συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος. Συνέθεσε τον ύμνο της ΑΕΚ και τον τραγούδησε ο Μίμης.

Εκεί ήταν και οι αντίπαλοι. Ο Αντώνης Αντωνιάδης λυγίζει πάνω από το φέρετρο και ξεσπά σε λυγμούς. Εξίσου συγκινημένος και ο Μίμης Δομάζος.

Πολύς κόσμος, φίλοι της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, πήγαν στη Νέα Φιλαδέλφεια για να αφήσουν ένα λουλούδι και να πουν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο Έλληνα ποδοσφαιριστή. Αλλά και όσοι δεν πήγαν απέτισαν φόρο τιμής με ένα στεφάνι. Ανάμεσά τους η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο διοικητικός ηγέτης της, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου άνοιξε τα φτερά του και πέταξε στην αιωνιότητα παίρνοντας μαζί του την αγάπη και τον σεβασμό όλων των Ελλήνων. Είναι πια ένα σύμβολο για την ΑΕΚ, για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.


megatv.com