Την καταγγελία ότι μένουν 40.000 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών εκτός παιδικών σταθμών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα voucher τη σχολική χρονιά 2022-2023 έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του κόμματος Γιώργος Μουλκιώτης.

Δυστυχώς επαληθεύτηκε

Ο Γιώργος Μουλκιώτης καταλογίζει ευθύνη στην κυβέρνηση και την κατηγορεί για ανικανότητα ζητώντας παράλληλα την ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Μουλκιώτη έχει ως εξής:

«Δυστυχώς, επαληθεύτηκε η πρόβλεψή μας, μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων για τα voucher στους παιδικούς σταθμούς του προγράμματος «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβασή παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» για την περίοδο 2022 – 2023.

Μη ορθολογική κατανομή

»40.000 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, παραμένουν εκτός δομών το σχολικό έτος 2022-2023.

»Η μη ορθολογική κατανομή ανάλογα με τις ανάγκες των γεωγραφικών περιοχών οδήγησε σε σοβαρές απώλειες, αποδεικνύοντας την ανικανότητα της Κυβέρνησης να σχεδιάσει και να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ζήτημα.

»Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής όλα τα παιδιά πρέπει να ενταχτούν στους παιδικούς, βρεφικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ. Έτσι ασκείται ουσιαστική κοινωνική πολιτική».


Πηγή