Την αντίθεσή του στην κατάργηση του δικαιώματος ακρόασης του υποψηφίου συνταξιούχου εκφράζει ο τομεάρχης Εργασίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η κατάργηση της ακρόασης του υποψηφίου συνταξιούχου σε απορριπτική απόφαση επί αίτησης συνταξιοδότησης αποτελεί ευθεία παραβίαση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης.

Όπως τονίζει ο κ. Μουλκιώτης «οι εκκρεμείς συντάξεις δεν μειώνονται με κατάργηση βασικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων».

Διαβάστε επίσης Βουλή: Τροπολογία για την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής συνάξεων

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Μουλκιώτη έχει ως εξής:

«O Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, που συχνά επικαλείται την Ευρώπη και τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, καταργεί ρητά ένα κατοχυρωμένο από το ενωσιακό δίκαιο δικαίωμα, προβάλλοντας νομικά και διοικητικά έωλους ισχυρισμούς.

»Με πρόσχημα την επιτάχυνση της έκδοσης συντάξεων και την ώρα που αποτελεί ζητούμενο η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού κάθε ασφαλισμένου και η πλήρης ενοποίηση της βάσης των ασφαλιστικών δεδομένων του e-ΕΦΚΑ, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας εισηγείται με τροπολογία την κατάργηση του δικαιώματος του υποψήφιου συνταξιούχου σε προηγούμενη ακρόαση όταν πρόκειται να εκδοθεί απορριπτική απόφαση επί αίτησης συνταξιοδότησης.

»Η ενέργεια αυτή αποτελεί ευθεία παραβίαση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και σκοπεύει στην επαλήθευση του παραπειστικού ισχυρισμού του Υπουργείου περί μείωσης των εκκρεμών συντάξεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr


Πηγή