Με δηκτικό τρόπο σχολίασε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τις οποίες ουσιαστικά έτεινε χέρι συνεργασίας στον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου πως με ανθρώπους που είχες διαφωνήσει στο παρελθόν και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις.

Το 2022 δεν είναι 2015

«Το «μέτωπο» Τσίπρα-Βαρουφάκη, που με τις καταστροφικές επιλογές του, οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ξανασυγκροτείται. Αυτός που λείπει είναι ο κ. Καμμένος. Αλλά το 2022 δεν είναι 2015» υπογραμμίζει σε σχόλιό της η ΝΔ.

Διαβάστε επίσης Πολιτικό φλερτ για κυβερνητική συνεργασία με Βαρουφάκη από τον Τσακαλώτο

Διαβάστε επίσης Οικονόμου προς Τσίπρα: Ο Μητσοτάκης έθεσε με σαφήνεια το πλαίσιο για τις εκλογές

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε χαρακτηριστικά στις χθεσινές του δηλώσεις: «Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου, ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική, η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνουμε την απελπισία πιστευτή, αντιθέτως να κάνουμε την ελπίδα πιστευτή».

Στον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται συγκυβέρνηση με Βαρουφάκη

Για την πρόταση Τσακαλώτου περί συγκυβέρνησης Τσίπρα – Βαρουφάκη σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτικές του δηλώσεις νωρίτερα σήμερα το πρωί.

«Άκουσα μόλις χθες τον κ. Τσακαλώτο σε συνέντευξή του να λέει ότι εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ξανακυβερνήσουμε με τον κύριο Βαρουφάκη. Δηλαδή, αυτό που καθομολογούμενα η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει αντιληφθεί πόσο πίσω την πήγε. Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Βαρουφάκη είναι αυτό που έχει να προτείνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη ελληνική κοινωνία για την επόμενη περίοδο» είπε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον Αντ1 και πρόσθεσε:

«Εμείς έχουμε σε όλους τους τόνους πει ότι η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα, στο οποίο δεν πιστεύουμε και δεν οδηγεί σε αυτό που χρειάζεται η χώρα. Θα διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, για να φτιάξουμε μια Κυβέρνηση σαν κι αυτή κάναμε το 2019. Οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν.

»Πάντως, σε καμία περίπτωση, η προβολή που εμείς έχουμε για τους Έλληνες πολίτες στη επόμενη πολιτική περίοδο, δεν έχει να κάνει με μια Κυβέρνηση Τσίπρα-Βαρουφάκη, σαν κι αυτή που ονειρεύονται στον ΣΥΡΙΖΑ -ο κ. Τσακαλώτος το είπε πολύ καθαρά χθες- να ξαναπροτείνουν ως εναλλακτική στην ελληνική κοινωνία».


Πηγή