Όταν το γκρίζο των τοίχων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πολύχρωμο μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης. Οι φωτογραφίες της νέας εντυπωσιακής τοιχογραφίας στο Δήμο Βύρωνα απλά συμπληρώνονται με λίγα λόγια.

Ο γνωστός street artist, Wild Drawing δημιούργησε στην καρδιά της πόλης του Βύρωνα, μια εντυπωσιακή τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας, που (όπως και η προηγούμενη Χρ. Σμύρνης & Π.Τσαλδάρη:https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10961) αποτελεί φόρο τιμής στους πρόσφυγες, που δημιούργησαν το Βύρωνα με αφορμή και στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το νέο έργο τιτλοφορείται «New day, new fight, new strength» και βασική έμπνευση του δημιουργού της είναι η ανάγκη για ειρήνη, που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Όπως λέει ο περιγράφει ο ίδιος ο Wild Drawing: «Ακόμη κι αν οι πόλεμοι δεν ξεκινούν από γυναίκες, οι γυναίκες και τα παιδιά είναι οι πρώτοι που υποφέρουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 25 συνεχιζόμενες ένοπλες συγκρούσεις, σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας 2 δισεκ. ανθρώπους ή αλλιώς, το 1/4 του παγκόσμιου πληθυσμού»!

Λίγα λόγια για τον δημιουργό της τοιχογραφίας


O WD (Wild Drawing) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπαλί της Ινδονησίας και έχει τη βάση του στην Αθήνα. Διαθέτει πτυχία Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις και φεστιβάλ σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική, ενώ η δουλειά του συμπεριλαμβάνεται σε επιλεγμένες εκδόσεις για τη Street Art. Το καλλιτεχνικό και κοινωνικό υπόβαθρό του Ανατολής-Δύσης, συνδυάζεται με μοναδικό τρόπο και αυτό είναι που κάνει τα έργα του ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα.

Εστιάζει στις μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες με βασικό του εργαλείο το ρολό και πάντα προσπαθεί να αλληλεπιδρά με το σημείο όπου εργάζεται ενσωματώνοντας διάφορα στοιχεία που υπάρχουν σ ̓αυτό, ώστε να υπάρχει τελικά αρμονία ανάμεσα στο έργο και το σημείο που αυτό δημιουργήθηκε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Πηγή