Περιοδεία στη Βόρεια Εύβοια πραγματοποίησε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021.

Δέκα μήνες μετά, οι συνέπειές τους εξακολουθούν να ρίχνουν βαρύ αποτύπωμα στην τοπική οικονομία και στο τοπικό παραγωγικό μοντέλο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε την ανάγκη αναζωογόνησης δεκάδων αγροτικών δραστηριοτήτων, που ήταν συνδεδεμένες με το δάσος, όπως για παράδειγμα οι ρυτινοπαραγωγοί, αλλά και η υποστήριξη των ελαιοπαραγωγών, που θα ξαναδούν σοδειά μετά από χρόνια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ανδρουλάκης στο ζήτημα της ανακατασκευής των καμένων σπιτιών, που είχαν χαρακτηριστεί «κίτρινα», με δεδομένο το χαμηλό ποσό αποζημίωσης ανά τετραγωνικό μέτρο.

«Μισό εκατομμύριο στρέμματα καμένα. Από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Πρέπει επιτέλους να υλοποιηθΕεί το πολύ μεγάλο έργο του οδικού δικτύου, ώστε να υπάρχει ένα αντισταθμιστικό έργο, ένα έργο πνοής, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους να μείνουν και να επενδύσουν στον τόπο τους», σημείωσε.

«Πληρώσατε ακριβά το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη»

Παράλληλα, ανέφερε ότι η σύνδεση με τη νότια Εύβοια αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι πολύ κρίσιμη για την ανάπτυξη του τουρισμού και όλων των τομέων της οικονομίας. Το Ταμείο Ανάκαμψης, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, έπρεπε να είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο που όφειλε να αξιοποιήσει η κυβέρνηση.

«Θα είμαστε στο πλευρό σας, ξέρουμε τα προβλήματα, ξέρουμε τις αδυναμίες, ξέρουμε πολύ καλά πόσο ακριβά πληρώσατε το επιτελικό χάος του κ. Μητσοτάκη και κατά τη διάρκεια της καταστροφής, αλλά και μετά, με όλες αυτές τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται», σημείωσε ο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού και φορείς της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ιστιαίας -Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, επισήμανε ότι «δεν μπορεί να γίνει ο δρόμος μισός, να φτάνει μέχρι τη Στροφυλιά, μέχρι τη Λίμνη, μέχρι τα Ψαχνά. Υπάρχουν προβλήματα που έρχονται από παλιά, όπως είναι το ζήτημα της υγείας. Από σήμερα, ειδικευόμενοι γιατροί μετακινούνται από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, για να κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, πράγμα που σημαίνει ότι υποβαθμιζόμαστε ακόμα περισσότερο».


Πηγή