«Άλλη μια διαλυτική για το δημόσιο σχολείο απόφαση ετοιμάζεται να πάρει το υπουργείο Παιδείας: να μετατρέψει σε πρότυπο το μοναδικό ημερήσιο ΕΠΑΛ της Σύρου!», τονίζει με δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Με τον τρόπο αυτό, προσθέτει, «τα παιδιά που θα αποκλείονται (σήμερα στο ΕΠΑΛ φοιτούν 300 μαθητές!) θα οδηγούνται είτε στο εσπερινό ΕΠΑΛ, με τις επακόλουθες δυσκολίες στην καθημερινότητα της οικογένειας, είτε σε σχολές κατάρτισης, που μεταφράζονται σε πρόωρη, φθηνή και απλήρωτη ‘μαθητεία’ ανήλικων παιδιών (που εξωθούνται εκτός τυπικής εκπαίδευσης…), είτε σε ιδιωτικές επαγγελματικές σχολές».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Φίλης, «διόλου τυχαία, στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στα Ναυπηγεία Σύρου είχε ανακοινωθεί η ίδρυση εκεί σχολής κατάρτισης… Δυο μήνες μετά, μπαίνει τεχνητός φραγμός στο ΕΠΑΛ του νησιού. Η θητεία της κας Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας, συμπυκνωμένη σε δυο στιγμιότυπα!», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «βλάπτει το δημόσιο σχολείο», προσθέτοντας πως αυτό «το αντιλαμβάνονται όλοι: «κατά της πρόθεσης του υπουργείου έχουν ταχθεί ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑΛ Σύρου, η Ένωση Γονέων ολόκληρου του νησιού και άλλοι τοπικοί σύλλογοι. Αναμένεται απόφαση του δήμου, που ασφαλώς δεν θα μείνει ασυγκίνητος από το γεγονός ότι μαθητές θα αποκλειστούν από ένα δημόσιο σχολείο. Πριν λίγο καιρό, γονείς, μαθητές, ο δήμος Αθηναίων, ακόμα και βουλευτής της ΝΔ είχαν ταχθεί κατά της μετατροπής του 26ου Αθηνών σε πειραματικό, απόφαση που στέλνει τα παιδιά μιας γειτονιάς σε σχολεία άλλων περιοχών. Στην περίπτωση της Σύρου, η κα Κεραμέως θα τα στείλει ως και σε… άλλα νησιά!», αναφέρει.

Και καταλήγει τονίζοντας πως «οι εμμονές τους, τα ιδεολογήματά τους, η διάθεσή τους να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, δεν έχουν όρια. Στους γονείς και τους καθηγητές έχουμε ένα μήνυμα: όλες αυτές οι αποφάσεις θα ανακληθούν μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση».


Πηγή