Ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, και δύο συγγενικά του πρόσωπα μπαίνουν στο «στόχαστρο» ποινικής προκαταρκτικής έρευνας με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» παρουσιάζει μία νέα μαρτυρία από πρώην εθελόντρια για την κοινωνική κουζίνα του «Άλλου Ανθρώπου». Στην αρχή η πρώην εθελόντρια περιέγραψε πώς βοηθούσε στην οργάνωση των δράσεων.

«Η διαδικασία που έκανα εγώ δεν είναι επίσημη, είναι φιλανθρωπική εκδήλωση με είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού, από εμένα, από εσένα κι από άλλον».

Ερωτηθείσα για μία ανάρτηση που είχε κάνει η πρώην εθελόντρια στις 24 Ιανουαρίου – λίγο πριν βγει το πόρισμα – ότι είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 5.641 ευρώ το επιβεβαίωσε.

Και συμπλήρωσε: «Το είχε μάθει ο κόσμος και ερχόταν. Την προηγούμενη φορά μου είχε πει ( ο Πολυχρονόπουλος) ότι ήταν για το ρεύμα γιατί είχε βγει εκείνη τη στιγμή ένας μεγάλος λογαριασμός. Δεν ρωτούσαν εγώ πού πάνε, γιατί είχα εμπιστοσύνη. Είχα μία εικόνα, θεωρούσα ότι αυτό που συμβαίνει είναι πολύ διαφανές, οπότε όταν ήθελα να σώσω άπου χρήματα θεώρησα ότι ήταν μία καλή λύση. Τα τελευταία χρήματα δεν τα έδωσα. Πλήρωσα ένα μέρος του λογαριασμού μόνο εγώ ή ίδια για το ρεύμα και τα υπόλοιπα δεν τα έχω δώσει[…] Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό το οτιδήποτε. Τα έδινα τα χρήματα με τυφλή εμπιστοσύνη».


megatv.com

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.