Ολοκληρώθηκαν στο Δήμο Επιδαύρου οι εορταστικές εκδηλώσεις της 201ης επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης με πλήθος κόσμου να συμμετάσχει στο Εθνικό γεγονός.

Ο Δήμος Επιδαύρου τίμησε για μια ακόμη χρονιά το μεγάλο Εθνικό γεγονός της Α’ Εθνοσυνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Επίδαυρο πριν από 201 χρόνια.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου με την ομιλία του καθηγητή Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνο Λαζαράρου με θέμα  «Σκέψεις για το Σύνταγμα της Επιδαύρου». Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η συμβολική ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στο συνεδριακό κέντρο της Νέας Επιδαύρου και το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής φιλοσοφίας Δικαίου και θεωρίας Θεσμών, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα τη συμβολή του Βιτσέντζο Γκαλίνα στη συγγραφή του Συντάγματος της Επιδαύρου.

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν Ευαγγελιστρίας και οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στην πλατεία της Α΄Εθνοσυνέλευσης όπου και έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της αναθηματικής Στήλης, η κατάθεση στεφανιών και η επίσκεψη στην μόνιμη έκθεση του ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης και όσοι εργάστηκαν προκειμένου να διατηρηθεί στην μνήμη όλων το σπουδαίο αυτό Εθνικό γεγονός, δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των εκπροσώπων της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις εκδηλώσεις και τον συμβολισμό αυτών.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr


Πηγή