Μια ενδιαφέρουσα πρόταση αξιολογείται αυτή την περίοδο από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα και αφορά την πρόθεση του Δήμου Ύδρας να μετατρέψει το πρώην γηροκομείο του νησιού σε ξενώνα φιλοξενίας εκπαιδευτικών, αστυνομικών και άλλων εργαζόμενων που μεταβαίνουν στην Ύδρα.

«Ο Δήμος μας μόνο για το σχολικό έτος 2021-2022 κατέβαλε ως ενίσχυση ενοικίου σε 29 αναπληρωτές καθηγητές το ποσό των 47.750 Ευρώ. Δηλαδή 200 Ευρώ το μήνα.

Είναι μια ενίσχυση που καθιερώθηκε το 2016

Ο Δήμος μας έχει ήδη ξεκινήσει τη χρονοβόρα νομική διαδικασία για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου του γηροκομείου και τη μετατροπή του σε ξενώνα φιλοξενίας εκπαιδευτικών. Η εκπαίδευση των παιδιών της Ύδρας μας αφορά όλους!» δήλωσε προ ημερών ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης μετά από την συνάντηση του με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Ο Δήμος Ύδρας και φυσικά η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Κουκουδάκη, γνωρίζει καλά το πρόβλημα έλλειψης σπιτιών προς ενοικίαση, που δυσχεραίνουν πολύ το έργο των εργαζόμενων που πρέπει να ζήσουν στην Ύδρα. Κάτι, η μικρή διαθεσιμότητα και κάτι η δυνατότητα των ιδιοκτητών να αποκομίσουν περισσότερα οικονομικά οφέλη αξιοποιώντας το οίκημα ως τουριστικό κατάλυμα, οδηγούν τον Δήμο Ύδρας να αναζητήσει την κατά τα φαινόμενα μοναδική βιώσιμη λύση αυτή την στιγμή.

Είναι γεγονός πως η αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, για την στέγαση εκπαιδευτικών, αστυνομικών, στρατιωτικών και φοιτητών σε Δήμους με μεγάλο πρόβλημα εύρεσης κατοικίας, είναι η μοναδική κατά τα φαινόμενα λύση. Φυσικά, πρέπει να γίνουν πολλά και διαφορετικά βήματα, από το να αλλάξει χρήση ένα ακίνητο, μέχρι να ανακατασκευαστεί για να μπορέσει να γίνει ξενώνας.

Πρόκειται για χρονοβόρες διαδικασίες, οι οποίες όμως αν τρέξουν γρήγορα θα ωφελήσουν πολύ και θα ενισχύσουν την διάθεση επαγγελματιών και φοιτητών να μετακινηθούν δίνοντας πνοή στην ελληνική περιφέρεια που ερημοποιείται και αποκεντρώνοντας τα μεγάλα αστικά κέντρα που πιέζονται πολύ.


Πηγή