Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε… άφρονες, όσους έχουν προσθέσει ακόμα και τη Θάσο στη λίστα των διεκδικήσεων τους

Είχαν βάλει την Θάσο στο… «σημάδι» οι Τούρκοι με εκείνον τον προκλητικό και ανιστόρητο χάρτη των διεκδικήσεων, αλλά και με τον χάρτη της αποστρατιωτικοποίησης νησιών. Αυτόν τον χάρτη που όπως θυμάστε τον παρέδωσε δόξη και τιμή ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Δεν ένοιαζε, βλέπετε, τους εθνικιστές Τούρκους ότι το νησί αυτό έχει ιστορία εκατοντάδων χρόνων, παρά μόνον ήθελαν να τo διεκδικήσουν. Χθες στους εορτασμούς για την απελευθέρωση παρέστη και ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζωρτζ Τσούνης.

Έμεινε γοητευμένος από τις ομορφιές του νησιού, τόσο που υποσχέθηκε στους κατοίκους ότι θα περάσει εκεί μέρος των διακοπών του. Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε… άφρονες, όσους έχουν προσθέσει ακόμα και τη Θάσο στη λίστα των διεκδικήσεων τους. Η παρουσία ωστόσο στη Θάσο του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κι επομένως του επίσημου εκπροσώπου των συμμάχων μας, της αμερικανικής κυβέρνησης, κατά τον υπουργό στέλνει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα που καλό είναι όλοι να το λάβουν καλά υπόψιν.

Ακάρ: Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε

Στο μεταξύ όμως ο Χουλουσί Ακάρ, πλήρως διαφοροποιημένος από τον Μπαχτσελί, ο υπουργός Άμυνας που άνοιξε την πόρτα του διαλόγου με τον Έλληνα ομόλογό του δηλώνει τώρα: «Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε». Αλλά δεν παραλείπει να πει ότι η Τουρκία είναι ασφαλής σύμμαχος και δεν απειλεί κανέναν, αφού είναι υπέρ του διαλόγου και υπέρ του να είναι το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και δίκαιου διαμερισμού του πλούτου. ΟΙ προθέσεις των Τούρκων άλλωστε θα φανούν το προσεχές διάστημα.

Πηγή: Βηματοδότης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr


Πηγή