Την άρνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ενημερωθεί για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ, παρά το ότι «η κυβέρνηση επεδίωξε να τον ενημερώσει» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην σκληρή δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη μετά την δήλωση του πρωθυπουργού για το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Οικονόμου επαναλαμβάνει δε ότι δεν τίθεται θέμα νομιμότητας της παρακολούθησης παραπέμποντας στο σχετικό νόμο οι διατάξεις του οποίου «δεν εξαιρούν κανέναν υποκείμενο από το πεδίο εφαρμογής», σπεύδει ωστόσο -στη γραμμή του πρωθυπουργού- να τονίσει ότι πολιτικά αυτό δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Επικίνδυνος για τη δημοκρατία

Αρνείται ο Νίκος Ανδρουλάκης να ενημερωθεί

Ειδικότερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην απάντησή στον στον προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τονίζει:

«Από την πρώτη στιγμή που ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη η κυβέρνηση επεδίωξε να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που αυτός επίμονα αρνείται.

Εκτός από την Εξεταστική και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που επίσης θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί πάντοτε να απευθυνθεί και να λάβει απαντήσεις, με τον δέοντα θεσμικό τρόπο, από τις αρμόδιες αρχές. Επίμονα αρνείται και αυτή την επιλογή.

Η επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη πολιτικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, η νομιμότητα της όμως δεν αμφισβητείται. Αν ο κ. Ανδρουλάκης και όλοι όσοι προσποιούνται ότι αμφιβάλουν για τη νομιμότητα θέλουν να βεβαιωθούν για αυτό, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο νόμο 2225/1994. Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας που δεν εξαιρούν κανέναν υποκείμενο από το πεδίο εφαρμογής. Θα βρουν επίσης τις υπογραφές όλων όσων τον εισηγήθηκαν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Predator και άλλα κακόβουλα λογισμικά μέσω των οποίων έχει γίνει παρακολούθηση ή απόπειρα παρακολούθησης δεκάδων πολιτικών και δημόσιων προσώπων στην Ευρώπη, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν τα έχει προμηθευτεί και καμιά αρχή ασφαλείας στην Ελλάδα δεν τα χρησιμοποιεί. Πρόκειται για ακόμη μία αξιοπρόσεκτη επιμονή του κ. Ανδρουλάκη η άρνηση και αυτής της πραγματικότητας.»


Πηγή