«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αν αποκαλυπτόταν ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, από ευθιξία και μόνο θα είχε ήδη παραιτηθεί. Η ίδια η κυβέρνηση θα ζητούσε την παραίτησή του», ανέφερε στην ομιλία της στη Βουλή, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε πως ο πρωθυπουργός «δεν ήξερε, δεν ρώτησε».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Οι αντιφάσεις Γεραπετρίτη για τους λόγους παρακολούθησης επιβεβαιώνουν την ενοχή Μητσοτάκη»

Μάλιστα, η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως το μέτρο της νομιμότητας δεν είναι το εάν έδωσε έγκριση μια εισαγγελέας, «η οποία βεβαίως και αυτή ευθύνεται», προσθέτοντας πως είναι ένα ζήτημα «βαθιά πολιτικό, βαθιά θεσμικό».

Όπως είπε, ακούσαμε πολλά από τον κ. πρωθυπουργό, «αλλά καμία απάντηση».

Και αναρωτήθηκε εάν έχει άδικο «όλη η αντιπολίτευση και ο νομικός κόσμος της χώρας, όταν λένε ότι πρόκειται για συνταγματική εκτροπή και οφείλει ο κ. Μητσοτάκης, τουλάχιστον, να παραιτηθεί».

«Όταν πρόκειται για τον Μητσοτάκη… είναι απλά Δευτέρα»

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης «έχρισε με νόμο ως πολιτικό προϊστάμενο, επικεφαλής αλλά και υπόλογο για την ΕΥΠ, τον εαυτό του».

Και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν ήταν οποιοσδήποτε υπουργός επικεφαλής, ήδη θα είχε παραιτηθεί. Τώρα που ο υπεύθυνος λέγεται ‘Κυριάκος Μητσοτάκης’, είναι απλά Δευτέρα!».

Προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός «φέρει στις πλάτες του το βάρος να αποδείξει ότι η Ελλάδα της ΚΥΠ και των ΚΥΠατζήδων δεν γίνεται η σύγχρονη πραγματικότητα», καθώς και ότι «το κράτος δεν είναι παρακράτος».

Έκανε λόγο για διασυρμό της χώρας, «με κυβερνητικές διαρροές ότι δήθεν η Ρωσία επιχειρεί την αποσταθεροποίηση. Δήθεν ξένες χώρες ζήτησαν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη», τονίζοντας πως οι πρεσβείες το διέψευσαν και ο πρωθυπουργός δήλωσε ‘ανήξερος’: ‘Δεν γνώριζα, δεν είδα, δεν άκουσα’».

Τα ερωτήματα παραμένουν

Η Όλγα Γεροβασίλη επανέλαβε τα ερωτήματα, που παραμένουν αναπάντητα:

« – Με ποιανού εντολή παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης;
– Είναι ο Ανδρουλάκης εθνική απειλή; Κατάσκοπος και πράκτορας ξένων συμφερόντων με αντεθνική δράση, που απειλεί την ασφάλεια της χώρας;
– Γιατί εδώ επιχειρήθηκε και ένας άστοχος συμψηφισμός με την Χρυσή Αυγή».

Και προσέθεσε: Άλλο επισυνδέσεις και άλλο υποκλοπές, που πια αποδεικνύεται ότι και στη χώρα μας γίνονται.

»Άλλο το παράνομο και αντισυνταγματικό της υποκλοπής Ανδρουλάκη – ακριβώς λόγω της ιδιότητάς του ως ευρωβουλευτής – και άλλο το παράνομο μίσθωσης λογισμικού υποκλοπών τύπου predator, όπως στον κ. Κουκάκη.

»Η εξεταστική πρέπει να διερευνήσει και τα δύο ζητήματα για να καταλογιστούν ευθύνες, να διασφαλιστεί το πολίτευμα και τα θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα.

»Αυτό θα έπρεπε να κάνει σήμερα η κυβέρνηση. Αντί γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία δίνει αγώνα συγκάλυψης, αγώνα προσωπικής πολιτικής επιβίωσης του κ. Μητσοτάκη.

Κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας.
Τον ένοχο ήδη τον ξέρουμε.
Είναι σπουδαίο να μην υπάρξουν και συνένοχοι», κατέληξε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη.​


Πηγή