Πεντανόστιμη και χορταστική!

Υλικά

120 γραμμάρια βούτυρο
6 αυγά
100 γραμμάρια καλαμπόκι βραστό
1 μέτριο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
10 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένες (καπνιστή ή βραστή)
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο τριμμένο
50 γραμμάρια αρακάς
1/2 ματσάκι φρέσκος, πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
50 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
50 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκος βασιλικός
Αλάτι

Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το ρίχνουμε σε ένα ρηχό ταψί.

Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, όπως ένα «σπιρτόξυλο». Ρίχνουμε τις πιπεριές, τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι και το μαϊντανό στο ταψί, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του.

Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το βασιλικό, το αλατοπίπερο, το τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος, έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά.

 


Πηγή

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.