«Ουδέποτε διέπραξα βιασμό» ισχυρίζεται ο 27χρονος σε δήλωσή του - Έρευνα στα σπίτια των τεσσάρων | viasmos1

«Όλα έγιναν με τη συγκατάθεσή της», δηλώνει ο 27χρονος, ενώ αύριο αναμένεται η τρίτη, συμπληρωματική κατάθεση της 24χρονης Γεωργίας

Αρνείται την καταγγελία του βιασμού, ισχυριζόμενος πως όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της πρωτοχρονιάς σε γνωστό 5άστερο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, είχαν τη συγκατάθεση της 24χρονης, ο 27χρονος που εμπλέκεται μεταξύ των άλλων τεσσάρων στην υπόθεση, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ειδικότερα, με μία μακροσκελή δήλωσή του που απέστειλε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και η οποία προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο 27χρονος ζητεί ίση αντιμετώπιση από τα Μέσα, λέγοντας πως «το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον».

Σημειώνει πως «στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια», αναφέροντας ότι η μεταξύ τους σωματική επαφή έγινε με «την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της».

Πιο αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Επί πολλές μέρες τόσον εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, ΄΄δικάζεται΄΄. αλλά και ΄΄καταδικάζεται΄΄, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος [οποιοσδήποτε και αν είναι] τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας , δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος. Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου]. Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον. Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών.about:blank

Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα ΄΄βιασμό΄΄ σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας]. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού. Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

Έρευνα στα σπίτια των τεσσάρων εμπλεκομένων

Στο μεταξύ, έρευνα στα σπίτια των τεσσάρων εμπλεκομένων στην υπόθεση ξεκίνησε η Αστυνομία.

Πρόκειται για τα αδέλφια Βασίλη και Ευαγόρα Λεβέντη, τον Κωνσταντίνο Περογιαννάκη και τον Βασίλη Τράφαλη, που ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και διέμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Σημειώνεται πως αύριο, Παρασκευή, στην Εισαγγελία έχει κληθεί η 24χρονη Γεωργία, προκειμένου να δώσει τρίτη, συμπληρωματική κατάθεση.

  • Διαβάστε επίσης: Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με την κατάθεση των 4 και τις τοξικολογικές εξετάσεις

Ερωτηματικά για τις τοξικολογικές εξετάσεις

Την ίδια ώρα, εντείνονται τα ερωτήματα για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία καθυστερούν.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του, το πρωί της Παρασκευής, ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς εμφανίστηκε φανερά εκνευρισμένος με το γεγονός πως δεν έχουν βγει ακόμα οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης.

«Απαράδεκτο να μην έχουν βγει οι τοξικολογικές μετά από 20 μέρες», είπε ο ίδιος, αφήνοντας αιχμές σχετικά τις πληροφορίες περί αποστολής τους σε εργαστήριο της Ελβετίας. «Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να στείλει εξετάσεις στην Ελβετία;» διερωτήθηκε, ενώ σε ερώτηση, εάν εννοεί ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από την καθυστέρηση, διευκρίνισε πως δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο.

Σημειώνεται πως τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορούν πληροφορίες ότι υπάλληλοι του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης νοσούν με κορωνοϊό και γι’ αυτό έχει καθυστερήσει η αποστολή δείγματος ούρων της 24χρονης στην Ελβετία.

  • Διαβάστε επίσης: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή των καταθέσεων των εμπλεκομένων στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επελέγη να σταλεί δείγμα στο εξωτερικό, προκειμένου να εξεταστεί για τυχόν ναρκωτικές ουσίες, που δεν είναι ακόμα γνωστές στην Ελλάδα.

Θρίλερ και με τις καταθέσεις

Στο μεταξύ, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό πως οι 4 εμπλεκόμενοι στον βιασμό κλήθηκαν να καταθέσουν ανωμοτί ως ύποπτοι, γεγονός που δεν επιβεβαιώθηκε από δικαστικές πηγές, δημιουργώντας ένα «θολό τοπίο» στην υπόθεση.

Διεθνές κύκλωμα πίσω από την υπόθεση

Την ίδια ώρα, ο κ. Διαλυνάς, ο οποίος έχει κληθεί να συνδράμει στην έρευνα, έκανε λόγο ανοιχτά για ένα διεθνές κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών που δρα ανενόχλητο στην πόλη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Διαλυνάς μίλησε για τον τρόπο που δρουν τα πολύ οργανωμένα κυκλώματα μαστροπείας.

«Η νύχτα έχει αλλάξει. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε τέτοια κυκλώματα συγκεντρώνονται σε ξενοδοχεία, βίλες και προσελκύουν νέα κορίτσια και τα εντυπωσιάζουν με το πρόσχημα της καλής, πλούσιας και ωραίας ζωής. Έτσι αρχίζει και παρεισφρέει ο κυρίαρχος παράγοντας στα πάρτι αυτά, η κοκαΐνη. Με το που καθίστανται εξαρτημένες οι κοπέλες από την κοκαΐνη, αρχίζει η δεύτερη φάση «λειτουργίας» του κυκλώματος, δηλαδή η φάση της μαστροπείας».

Σημειώνεται πως διερευνώνται και στην Κύπρο καταγγελίες που αφορούν το εν λόγω κύκλωμα. Το παραπάνω επιβεβαίωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Στέφη Δράκου, λέγοντας πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των καταγγελιών.

Η κ. Δράκου είπε ότι η επιστολή που είχε σταλεί από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη, προς τον γενικό εισαγγελέα κοινοποιήθηκε και στην ίδια και έχει ήδη μιλήσει σχετικά με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα ενεργεί με τον σωστό τρόπο για διερεύνηση αυτής της καταγγελίας.

Ανέφερε επίσης πως κανένα σοβαρό έγκλημα δεν πρέπει να αποσιωπάται. Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως η δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και δουλεύει, ενώ είπε ότι δεν έχουν σχέση τα ονόματα αλλά κατά πόσο στοιχειοθετείται συγκεκριμένο αδίκημα.


vradini.gr