Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εδραιώνουν την κυριαρχία τους στην περιοχή του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, ενισχύουν επίσης το πυροβολικό και εκτοξευτές ρουκετών στο γειτονικό Ντονέτσκ, με την περιοχή γύρω από το Σλοβιάνσκ να αποτελεί κύριο στόχο.

Σλοβιάνσκ: Το Γενικό Επιτελείο του ουκρανικού στρατού είπε ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να πραγματοποιήσουν επίθεση σε περιοχές βόρεια και βορειοανατολικά της πόλης, με αρκετούς οικισμούς να δέχονται πυρά από πυροβολικό και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών. Αλλά το ίδιο το Σλοβιάνσκ παρέμενε ήσυχο το βράδυ της Τετάρτης.

Μπακχμούτ: Το Γενικό Επιτελείο είπε ότι έγιναν επίσης βομβαρδισμοί νότια της πόλης Μπακχμούτ στο Ντονέτσκ, που αποτελεί έναν ακόμη ρωσικό στόχο. Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση 6 ή 7 χιλιομέτρων από το Μπακχμούτ, το οποίο θα πρέπει να καταλάβουν για να ξεκινήσουν μια συντονισμένη επίθεση εναντίον της περιοχής του Ντονέτσκ, 45% της οποίας εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια της Ουκρανίας. Το Γενικό Επιτελείο ανέφερε επίσης πυρά αρμάτων μάχης και πυροβολικού κατά μήκος άλλων τμημάτων της πρώτης γραμμής στις περιοχές του Ντονέτσκ και της νότιας Ζαπορίζια, αλλά όχι εδαφικές απώλειες για τους Ρώσους.


cnn.gr