Εικοσι άνθρωποι επίσης τραυματίστηκαν

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σήμερα σε πολυσύχναστη αγορά στο ανατολικό Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

“Ήταν έκρηξη βόμβας”, δήλωσε ο Αρίφ Ράνα, εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος είπε πως ένας μηχανισμός με χρονοδιακόπτη που είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα εξερράγη έξω από ένα κατάστημα στην αγορά.

Μεταξύ των νεκρών είναι ένα αγόρι εννέα ετών, είπε.

Μια πρόσφατα συσταθείσα αυτονομιστική οργάνωση με έδρα τη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουτσιστάν ανέλαβε την ευθύνη με μήνυμα κειμένου που εστάλη σε δημοσιογράφο του Reuters.

Το μήνυμα ανέφερε πως στόχος της επίθεσης ήταν μια τράπεζα. Η αστυνομία δήλωσε ότι ερευνά το συμβάν, λέγοντας ότι είναι πρώιμο να διασυνδεθεί με το τουρνουά κρίκετ Pakistan Super League (PSL) Twenty20 που πρόκειται να ξεκινήσει περίπου σε μία εβδομάδα.

Οι αυτονομιστές του Μπαλουτσιστάν διεξάγουν ένα χαμηλών τόνων αντάρτικο εναντίον της πακιστανικής κυβέρνησης ζητώντας μεγαλύτερο μερίδιο στους πλούσιους μεταλλευτικούς πόρους της περιοχής.

Επιτίθενται κυρίως σε κυβερνητικά συμφέροντα ή κινεζικά σχέδια στην επαρχία που συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Ιράν, όμως επιθέσεις σε μια πόλη όπως η Λαχώρη είναι σπάνιες.

Η Κίνα εμπλέκεται στην ανάπτυξη του λιμανιού Γκουαντάρ στην Αραβική θάλασσα και σε άλλα σχέδια στην επαρχία στο πλαίσιο του Οικονομικού Διαδρόμου Κίνας-Πακιστάν ύψους 60 δισεκ. δολαρίων, που αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας “Μια ζώνη, ένας δρόμος” (Belt and Road) του Πεκίνου.


vradini.gr