Ο Παναιτωλικός έχει στο ρόστερ του για πρώτη φορά παίκτη που πάει στο Μουντιάλ και καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του.

Ο Ντέρεκ Κορνέλιους έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης της ΠΑΕ Παναιτωλικός που πηγαίνει σε Μουντιάλ. Ο Καναδός έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος με την πρόοδό του, αλλά και στο Αγρίνιο δικαιολογημένα φουσκώνουν από περηφάνια.

«Έχουμε τέσσερις παίκτες εν ενεργεία διεθνείς και τον Κορνέλιους για πρώτη φορά στο Μουντιάλ», είπε ο Γιάννης Αναστασίου μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Λαμίας στην Cosmote TV. Δεν είναι αμελητέο προφανώς αυτό για μία επαρχιακή ομάδα.

Ο Κορνέλιους θα ζήσει το όνειρό του και μία πιθανή συμμετοχή του μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος όλων. Δεν παίζει βασικός στον Καναδά, αλλά ουδείς μπορεί από τώρα να προδικάσει πως δεν θα αγωνιστεί. Και εάν το κάνει, εκτός από το ότι θα διαφημίσει τους Αγρινιώτες, ίσως εκτοξεύσει και την αξία του.

Το σίγουρο είναι πως ο Παναιτωλικός από τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή του στο Μουντιάλ θα πάρει σχεδόν ένα 200άρι σε πρώτη φάση. Αυτά είναι τα μισά από όσα χρειάζεται για να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του. Αποτελούν, πάντως, ένα σημαντικό βήμα και γι’ αυτό είχαμε αναφέρει πως είναι κομβικό για το μέλλον του στο Αγρίνιο να μπει στην αποστολή.

Εν τω μεταξύ, το Βανκούβερ ενεργοποίησε την οψιόν ανανέωσης που είχε με τον παίκτη. Έτσι το συμβόλαιό του επεκτάθηκε έως το 2023. Πρακτικά αυτή η ενέργεια ανοίγει τον δρόμο ώστε να μπορέσει ο Παναιτωλικός πιο εύκολα να επεκτείνει και τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή έως το φινάλε της σεζόν.

Φυσικά τη δεδομένη χρονική στιγμή προέχει το Μουντιάλ. Το τι θα κάνουν ο παίκτης και ο Καναδάς ίσως παίξουν ρόλο. Ενδεχόμενη πρόκριση από τον όμιλο απέναντι σε Βέλγιο, Κροατία και Μαρόκο θα σημάνει νέα έσοδα, ενώ το ιδανικό για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές θα ήταν να αγωνιστεί και ο Κορνέλιους. Εκεί ίσως προκύψουν ακόμη και ενδιαφερόμενοι, όπως είχαν προκύψει και πέρυσι τον Γενάρη.

sportime.gr