«Με διαρροή της ΕΛΑΣ, που διακινείται σήμερα πανομοιότυπη σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, πληροφορούμαστε ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ολοκληρώνει την ‘εκπαίδευσή’ της και ετοιμάζεται να πιάσει ‘δουλειά’ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Μάλιστα», προσέθεσε, «η εκπαίδευση αφορούσε σενάρια με: ‘εισβολές στον χώρο, καταλήψεις αιθουσών, επιθέσεις σε φοιτητές και καθηγητές, συμπλοκές ανάμεσα σε φοιτητές διαφόρων παρατάξεων, αντιμετώπιση βανδαλισμών, διακίνησης ναρκωτικών, ληστειών, κλοπών, ακόμη και παρεμπορίου […] βγαλμένα από πραγματικά συμβάντα που έλαβαν χώρα σε πανεπιστήμια ολόκληρης της χώρας τα τελευταία χρόνια’».

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «δυστυχώς, δεν πρόκειται για σκηνές από θρίλερ γυρισμένο στην Κολομβία ή το Μεξικό, αλλά για την εικόνα που διακινούν για το δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο. Χωρίς ντροπή, το δυσφημούν κατ’ εξακολούθηση, ενώ βέβαια έχουν φροντίσει να το πλήξουν με κάθε άλλο μέσο, με την επί τριετία νομοθέτησή τους».

‘Οπως είπε, «διαβάζουμε ακόμα ότι ειδικά στη Θεσσαλονίκη, εκεί που εκτυλίχθηκε πρόσφατα η αποτρόπαια επίθεση στους φοιτητές, η σκληρότητα της οποίας τρόμαξε ακόμα και κυβερνητικούς σχολιαστές, είναι σε εξέλιξη το ‘Σχέδιο Βιβλιοθήκη’, με αξιωματικούς να ‘βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις πρυτανικές αρχές, προκειμένου από κοινού να καθορίζουν τις κινήσεις τους’», ενώ σημείωσε ότι «αποκαλύπτεται πώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο του το υπουργείο Παιδείας, πώς αντιλαμβάνεται δυστυχώς τη θέση και τα καθήκοντά της η πρυτανική αρχή του ΑΠΘ».

Ο κ. Φίλης τόνισε πως «είναι λυπηρό» και εξέφρασε την ελπίδα «οι εξελίξεις να μην είναι χειρότερες», ενώ επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, πως τα υπαρκτά προβλήματα στα πανεπιστήμια «δεν αντιμετωπίζονται με βούρδουλα και οπλοφόρους. Γιατί τότε επιστρέφουν πολύ γρήγορα από την πλαϊνή πόρτα, με πολύ μεγαλύτερη ένταση».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι «η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει αμέσως την πανεπιστημιακή αστυνομία και θα αναστρέψει την πορεία απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου».


Πηγή