Πανό διαμαρτυρίας από την επιτροπή Αγώνα,  ο συντονιστής Ηλίας (Λίνος) Υφαντής ανέβασε φωτό στο προσωπικό του λογαριασμό  Facebook αναφέροντας ότι : Οι παρεμβάσεις της επιτροπής για τον δρόμο συνεχίζονται και θα κλιμακωθούν.
ΑΓΡΙΝΙΟ -ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
ΔΡΌΜΟΣ ΚΑΡΜΑΝΙΌΛΑ
ΣΕ 30km ΔΡΟΜΟΥ 57 ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ.
 
Τα μυνήματα συμπαράστασης εκατοντάδες ,
 Το μήνυμα θα πάει παντού.Τέρμα στην ανοχή….
Μια χρονική στιγμή που τα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας σφύζουν από ζωή και διεξάγονται πολυάριθμες εκδηλώσεις, επέλεξε το Συντονιστικό για το δρόμο Αγρίνιο Καρπενήσι να κλιμακώσει τη δράση του.
Στόχος του Συντονιστικού να ενημερώσει σχετικά με την αναγκαιότητα του έργου αλλά και να θέσει προ των ευθυνών τους όλους όσοι μπορούν να συμβάλουν στη λήψη της πολιτικής απόφασης που χρειάζεται για να βγει από το “τέλμα”.
Στον Άγιο Βλάσιο, το πρωί της Κυριακής (14.08.22) όσοι συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου έβλεπαν πανό που αναρτήθηκε για το δρόμο – «καρμανιόλα» και υπενθύμιζε ότι σε μόλις σε 30 χιλιόμετρα οδικού δικτύου υπάρχουν 57 εικονίσματα. Σε άλλο πανό που τοποθετήθηκε στην πλατεία της Ποταμούλας όπου, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, διοργανώνεται πανηγύρι στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες, σημειώνεται ότι η Εθνική Οδός Αγρινίου – Καρπενησίου είναι ουσιαστικά ένας αγροτικός δρόμος.

 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο sinidisi.gr o Λίνος Υφαντής. ως εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής, η καλοκαιρινή περίοδος, οπότε ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται κατακόρυφα, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος. Σημείωσε δε ότι απώτερος στόχος των δράσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ανάμεσά τους και ομιλίες στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στα χωριά που πλήττονται από το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, είναι να ληφθεί ξεκάθαρη πολιτική απόφαση για την υλοποίηση του έργου. Όπως σχολίασε μάλιστα, τόσο ο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας όσο και ο δήμαρχος Αγρίνιου έχουν πάρει σαφή θέση υπέρ του έργου και οι βουλευτές της περιοχής, κυρίως οι κυβερνητικοί, οφείλουν να κινητοποιηθούν ώστε να γίνουν άμεσα τα απαιτούμενα βήματα για την υλοποίηση του τμήματος από το 7ο έως το 28ο χιλιόμετρο του δρόμου.

Πηγη: potamoulanews.blogspot.com