Την ιστορία μιας γυναίκας λίγο πάνω από 80 ετών παρουσίασε στην «Π» η κ. Ευαγγελία Σκιαδαρέση, η οποία χρειάζεται τη βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών. Οπως μας είπε η κ. Σκιαδαρέση, η ηλικιωμένη γυναίκα διαμένει σε σπίτι κοντά στην πλατεία Ομονοίας στην Πάτρα σε άθλιες συνθήκες, χωρίς ρεύμα, ενώ φαίνεται πως αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας.

Η κ. Σκιαδαρέση, όπως είπε στην «Π», εντόπισε εντελώς τυχαία την περίπτωση της ηλικιωμένης, όταν μια μέρα πάρκαρε κοντά στο σπίτι της και διαπίστωσε τις συνθήκες διαβίωσης. Ρώτησε στη γειτονιά για την περίπτωση και έδειξε ενδιαφέρον ώστε να κινητοποιηθούν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Μετά από ημέρες ανταλλαγής τηλεφωνημάτων, χθες κοινωνικός λειτουργός μετέβη στο σπίτι για να διαπιστωθεί η κατάσταση και να δουν τι μπορούν να κάνουν οι υπηρεσίες για την περίθαλψη της ηλικιωμένης. Μάλιστα, όπως μας μετέφερε η κ. Σκιαδαρέση, πιθανότατα η ηλικιωμένη πάσχει από άνοια, γεγονός που δείχνει τη μεγαλύτερη ανάγκη κινητοποίησης των Αρχών.

Ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες για την περίπτωση, περιέγραψε στην «Π» η κ. Σκιαδαρέση:

«Πρόκειται για μια γιαγιά που μένει μόνη της και μέχρι πρόσφατα την φρόντιζε μια άλλη ηλικιωμένη γυναίκα. Το σπίτι φαίνεται άδειο, μόνο μια καρέκλα, ένα ψυγείο και ένα πλυντήριο φαίνεται πως υπάρχει μέσα. Η γυναίκα κάθεται σε μια καρέκλα και δεν φαίνεται πολύ καλά. Μέχρι πρόσφατα, μια γειτόνισσα περίπου 90 ετών φρόντιζε την ηλικιωμένη και της πήγαινε φαγητό, αλλά είχε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο της και να μην μπορεί να μετακινηθεί πλέον. Αυτά μου μετέφεραν από τη γειτονιά κι έτσι κινητοποιήθηκα για να αναλάβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες».

Παράλληλα, όπως μας εξήγησε το προηγούμενο διάστημα έγιναν κάποιες ενέργειες για να μεταφερθεί η ηλικιωμένη σε κάποια δομή. Η επιμονή της όμως έφερε ένα πρώτο αποτέλεσμα και μας διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα μέχρις ότου η ηλικιωμένη λάβει τη μέριμνα που χρειάζεται.

«Δυστυχώς στις μέρες μας έχει χαθεί η ανθρωπιά και πολλές φορές δεν ξέρουμε καν τι συμβαίνει στη γειτονιά μας. Ενας άνθρωπος μεγάλος σε ηλικία χρειάζεται βοήθεια για να επιβιώσει και δεν το ξέρουν ούτε οι διπλανοί του. Ολόκληρη γειτονιά και να μην έχουν κάνει κάτι;» κατέληξε η κ. Σκιαδαρέση, η οποία για την ιστορία είναι κάτοικος Ριγανοκάμπου.

Οι πληροφορίες του pelop.gr αναφέρουν πως ήδη οι κοινωνικές υπηρεσίες αναζητούν τον τρόπο για να βοηθήσουν την ηλικιωμένη κυρία, η οποία λόγω της κατάστασης που βρίσκεται δεν δύναται να συνεργαστεί. Οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών ωστόσο δεν παραιτούνται του έργου τους και αναζητούν κοντινούς ανθρώπους της ηλικιωμένης ή γείτονες για να βρουν όσα απαραίτητα στοιχεία χρειάζονται για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

pelop.gr